2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Már nem csak a magyarok, a svédek is menekülnek Svédországból

Svédországi magyarok segítségét, illetve tanácsát kérte egy hat éve Németországban élő magyar a közösségi portálon, a Svédországban élő magyarok csoportjában. Azt írta, hogy mivel a migránsok miatt Németországban egyre tarthatatlanabb a helyzet, arra gondolt, hogy észak felé, azaz Svédországba venné az irányt, de aggódik mert egyre több ismerősétől hallja, hogy Svédországban is kaotikus állapotokat teremtettek a bevándorlók. Alig egy óra leforgása alatt számtalan válasz érkezett a megkeresésére, ezek többsége kifejezetten elrettentő. Volt aki azt írta, már nem csak a korábban Svédországba jobb élet reményében betelepültek hanem a svédek is menekülnek, leginkább Dániába, de azt sem ritka, hogy Magyarországra.
A kommentelők közül sokan hosszú évek óta élnek az egykor jó világot jelentő Svédországban. Persze akár csak itthon, a svédországi magyarok között is tetten érhetők az ellentétek. Akadnak liberális nézeteket vallók, akik szerint még a mai helyzet sem rosszabb mint “otthon a nyócker” vagy “Orbán királysága”. De sokkal többen vannak, akik csalódottságuknak adnak hangot, mert ők nem ezért a világért hagyták ott a hazájukat. Többen mennének is tovább, ha látnák, merre érdemes, de az rajzolódik ki a véleményekből, hogy északabbra is csak néhány árnyalatnyit jobb a helyzet.
“Öt-tíz év múlva északabbra is lesznek bajok, de egyelőre jobb” – írta svéd-magyar férfi, mire egy nő megjegyezte, ők is mennének tovább, csak látnák, hova. “Legyen B tervetek! Nekem már van, pedig svéd vagyok!” – válaszolta a férfi. Ő már eldöntötte, hogy elköltözik Svédországból, mert úgy látja a folyamat visszafordíthatatlan.
Amit egyszer ellepnek a sáskák, ott tudjátok mi a végeredmény – jegyezte meg.
A vidéki kisvárosok állítólag nyugodtabbak, de a főváros és persze a nagyvárosok egyre elviselhetetlenebbek. Szinte mindenütt ott vannak a migránsok. Többen is megjegyzik, hogy már a svédek is menekülni kénytelenek a saját hazájukból, a céljuk irány Dánia, Norvégia vagy Magyarország. Akik valaha a szabadságot és a jólétet látták Svédországban, csalódottak.

Forrás: A svédországi magyarok zárt fb-csoportja

Ezt a fotót is a csoportban, az aktuális beszélgetésben osztotta meg az egyik csoporttag. Elmondása szerint az egészen friss képen az látható, ahogy már nyitás előtt torlódnak a használtruha üzlet, azaz turkáló előtt az emberek. Szemmel láthatóan a többségük bevándorló. A fotó készítője azt írta, egyáltalán nem is beszélnek svédül.Egy férfi pedig ezt posztolta:
Nekem annyira mintajellegű nép volt mindig is a svéd. Jólét, szőke csajok,Volvo, Saab! Egy illúzió összeomlott most, egy vágy, egy terv.
Ez régen volt, aztán bejött a kultúrmarxizmus, é hazavágta az ország kulturális jövőjét – reflektált egy másik Svédországban élő magyar. Szerinte legfeljebb már csak messze északon, az erdőben normális a helyzet. Ott van még nyugalom.A kritikusok a kialakult élhetetlen körülmények okát a hatalmon lévő szociáldemokrata és zöld pártok liberális bevándorlást támogató politikájában látják. Van, aki még bízik abban, hogy hamarosan leváltják őket. De a helyzetet nehezíti, hogy elmondásuk szerint brutális cenzúra van a médiában. Minden migráns ellen cikket, bejegyzést letiltanak törölnek.Interjúnkat a Magyarországon élő svéd jobboldali vezetővel ITTolvashatják el.Vezető kép: Stockholm No-Go Zóna, Forrás: Mozgástér, Pesti Srácok-Füssy Angéla
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató