2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Vállalhatatlan a Jobbik ezért most Pintér Attila lép ki belőle :-)

Vállalhatatlannak tartja a Jobbikot, ezért kilép a pártból Pintér Attila, a Jobbik VIII. kerületi önkormányzati képviselője – tudta meg a PestiSrácok.hu. A politikus portálunknak megerősítette kilépését, kérdésünkre pedig elárulta, az utolsó csepp az volt a pohárban, hogy a választási vereség után Vona Gábor és más jobbikos politikusok együtt tüntettek és tüntetnek Budapest utcáin a szocialistákkal és Gyurcsányékkal. “Ezeknek a pártoknak már el kellene süllyedniük, a politika szemétdombján a helyük, a Jobbik meg még legitimálja is őket azzal, hogy együtt demonstrál velük, sőt még tárgyalni is leültek” – mondta a PestiSrácok.hu-nak Pintér Attila. Tragikomikus, de a politikustól azt is megtudtuk, a Jobbik nem engedi őt kilépni, ami nonszensz.
Újabb jobbikos politikusnak lett elege a baloldali fordulatot vett, néppártosodott Jobbikból, ezúttal Pintér Attila, a párt józsefvárosi önkormányzati képviselője döntött úgy, hogy neki ebből elege volt és kilép a pártból. Pintér Attila a PestiSrácok.hu-nak azt nyilatkozta, számára is vállalhatatlan a párt, Vona Gábor elvette a Jobbik lelkét, a politikai közösség vezetői felrúgták az értékközösséget.
“Az elmúlt években ideológiai értelemben ténylegesen átalakult a párt, Vona Gábor valóban elvette a Jobbik lelkét. Én 2008-ban csatlakoztam a párthoz, akkor, amikor még 1-2 százalékos kispárt volt. 2006-ban az őszödi beszéd után én is részt vettem a tüntetéseken, elszenvedője voltam a Gyurcsányi rendőrattaknak a Rákóczi úton. Büszke jobbikos voltam akkor, amikor a párt még a nemzeti oldalt képviselte, antikommunista volt, radikális és keresztény. 2014 után ugyanakkor minden megváltozott, a mostani iránnyal pedig nem tudok azonosulni. Vona Gábor és a Jobbik már egy platformra került a szocikkal, Gyurcsánnyal, a párt vezetői megtagadták a múltunkat” – mondta portálunknak Pintér Attila.
Kérdésünkre elárulta, az utolsó csepp az volt a pohárban, hogy a választási vereség után Vona Gábor és más jobbikos politikusok együtt tüntettek és tüntetnek Budapest utcáin a szocialistákkal és Gyurcsányékkal. “Ezeknek a pártoknak már el kellene süllyedniük, a politika szemétdombján a helyük, a Jobbik meg még legitimálja is őket azzal, hogy együtt demonstrál velük, sőt még tárgyalni is leültek” – mondta.
A választási eredményt úgy kommentálta, hogy az bebizonyította, Vona politikája és néppártosodása nem hozott eredményt, az megbukott. “Hetvenezerrel kaptunk több szavazatot, mint 2014-ben, de a magas részvétel miatt százalékosan még csökkent is az eredményünk. Vona Budapesten levitézlett ex-SZDSZ-es értelmiségnek nyalt be, Havas Henrikkel parolázott, Heller Ágnes dörgölőzött a párthoz, miközben Vona a Spinóza Házba is elment. Vonáék keresték a ballibsi értelmiség kegyét, pedig az ő hatásuk, ha van még egyáltalán, akkor az csak Budapestre korlátozódik. Vállalhatatlan, hogy az elveszett választás után a Jobbik együtt tüntet Gyurcsánnyal, akinek a rendőrpribékjei elől 2006-ban menekültünk” – magyarázta Pintér Attila.

“Vona kereste a ballibsi értelmiség kegyét.” Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

Azon kérdésünkre, hogy miért várt eddig a kilépésével, miért csak a választás, a bukás után hagyja el a pártot és lép ki, Pintér Attila úgy válaszolt, a csalódást nehezen dolgozta fel, bízott a kedvező fordulatban. “A kampányt végig dolgoztam, mert helyben, a Józsefvárosban Dúró Dóra személyében jó jelöltünk volt. Olyan, akinek az értékrendje számomra elfogadható. Férjét Novák Elődöt tisztelem, Novák miatt is tudtam támogatni Dúró Dórát” – ismertette Pintér Attila. Szerinte a Jobbik már nem tud visszafordulni, az esetlegesen újra radikális irányba forduló Jobbikban már a radikálisok sem bíznának meg újra. Saját jövőjéről azt mondta, radikális, így jelenleg nincs pártja, gondolkozik, hogy hogyan és hol folytassa. Tragikomikus, de a politikustól azt is megtudtuk, a Jobbik nem engedi őt kilépni, ami nonszensz, ilyen a világon nincs. “A belépést megtagadhatják, elrendelhetnek létszámstoppot, de kilépni bárhonnan ki lehet. Arra hivatkozik a Jobbik, hogy így akarja elejét venni a kongresszus befolyásolásának. Azt mondták, a kongresszusig nem lehet kilépni” – tette hozzá Pintér Attila.A vezető képen Pintér Attila látható. Fotó: Youtube.comPestisrácok.hu - Szarvas Szilveszter
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató