2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kétszáz afrikai betolakodó előtt kapitulált a német rendőrség

Több száz rendőr részvételével tartottak razziát csütörtökön egy menedékkérőket befogadó németországi szálláson, miután lakói a héten megakadályozták egy társuk hazatoloncolását.

A Baden-Württemberg tartományi Ellwangenben működő befogadóállomáson tartott akcióban könnyebben megsérült több menedékkérő, mert az ablakon kiugorva menekültek a rendőrök elől. Három rendőr is sérülést szenvedett, de tudták folytatni munkájukat – jelentette a Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság.

Az ellwangeni rendőrkapitányság tájékoztatása szerint az intézkedés előzménye egy kudarcba fulladt hétfő hajnali akció. Egy 23 éves togói illetőségű menedékkérőt akartak elszállítani a szállásról, hogy az európai uniós – úgynevezett dublini – menekültügyi szabályok alapján átadják az olasz hatóságoknak. A rendőröket körbevették afrikai menedékkérők, fenyegették őket, és megakadályozták társuk elszállítását.

Azt is a rendőrök tudomására hozták, hogy szervezetten és felfegyverezve szállnak szembe az újabb ilyen intézkedésekkel, ezért a csütörtöki razzia célja a fegyverek és veszélyes tárgyak lefoglalása, a hétfőn elkövetett bűncselekmények felelőseinek elfogása és 18 olyan menedékkérő elköltöztetése volt, akik korábban többször nyugtalanságot keltettek a szálláson.

A közleményben hangsúlyozták: a befogadóállomáson kibontakozott folyamatok azzal fenyegetnek, hogy „jog nélküli terület” alakul ki, amit meg kell akadályozni, mert „a jogállamiság fenntartása elsődleges fontosságú”.

AfD: "200 afrikai előtt kapitulált a rendőrség

A jogállamot lábbal tapossák a vendégei."

 

(MTI nyomán)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató