2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Tarhálásba kezd az index.hu -Megszűnhet a liberális és EU-párti lap?

A közösségi finanszírozás lehetőségeivel foglalkozik az Index.hu szerkesztősége, miután a lap tulajdonosa több más médiaeszközétől is megvonta a működési forrásokat – derült ki egy a liberális hírportálon megjelent kérdőívből. Az Index.hu többek közt arról kérdezi olvasóit, hogy hajlandóak lennének-e támogatni a lap továbbműködését, ha erre szükség lenne, illetve, hogy hiányozna-e nekik a liberális újság, ha hirtelen leállna, mint a Népszabadság és a Magyar Nemzet.

A kérdőívben szereplő kérdések többek közt megpróbálják felmérni, tisztában vannak-e azzal az olvasók, hogy milyen tulajdonosi érdekek mozgatják az Index.hu-t, illetve, hogy propagandalapként milyen politikai nézeteket képvisel. Ezt követően kerülnek elő azok a kérdések, melyek felvetik a lap – anyagi okokból – megszüntetésének lehetőségét:

Hiányozna önnek az Index, ha nem lenne?

Ha az Index kérné önt, hajlandó lenne anyagilag támogatni a lapot?Ha az Index kérné önt, havonta mennyi pénzzel támogatná rendszeresen az újságot?

Az anyagi okokból megszűnés lehetőségére utalhat az is, hogy arról kérdezik az olvasókat, “ki a kedvenc indexes újságírójuk”; értelemszerűen, amelyik sajtóalkalmazott a legnépszerűbbnek bizonyul, ő minden bizonnyal nem lesz a létszámleépítés áldozata, amikor a tulajdo

Ki a kedvenc indexes újságírója?

A kérdőív során a működési forrásokra hivatkozás mellett számos olyan – tartalomra, és megjelenésre egyaránt vonatkozó – kérdés is megjelenik, ami arra utal, hogy az Index.hu a közeljövőben egy nagy átalakításon eshet át az olvasói igényeknek megfelelően. Vélhetően ennek során válnak meg számos, kevésbé ismert újságírótól, mielőtt a tulajdonos nem-fenntarthatónak minősíti, majd a Népszabadság és Magyar Nemzet sorsára juttatja a szélsőségesen liberális és EU-párti lapot.

nos bejelenti a működési források csökkentését.

Vilagfigyelo.com

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató