2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az ellenzék elutasítja a Stop, soros!-t

A Stop, Soros! törvénycsomag és az alaptörvény módosításáról tartott tegnapi hétpárti egyeztetésen az ellenzék nem támogatta a kormány javaslatait. Ennek ellenére a kabinet bízik abban, hogy a parlamenti szavazás során ennél többen állnak mögé e kérdésben, igaz, az ellenzék nélkül is megvan a széles körű felhatalmazása a jogszabályi változtatások végigviteléhez.
– Egyetlen ellenzéki párt sem jelezte, hogy támogatná a javaslatokat, ellenben a DK egyenesen elutasította a kormány által kedden az Országgyűlés elé terjesztett Stop, Soros! törvénycsomagot és az alaptörvény-módosítást. A DK ott folytatta tevékenységét, ahol a választások előtt abbahagyta, amikor a betelepítéseket támogatták és a határzárat támadták – számolt be a Magyar Időknek Dömötör Csaba a tegnapi, bő kétórás hétpárti egyeztetésről.
A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta: Trócsányi László igazságügyi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter részletes tájékoztatást adott mind az alaptörvény-módosításról, mind a Stop, Soros! törvénycsomagról, amelyeknek a célja, hogy segítse az illegális bevándorlás elleni küzdelmet, biztosítsa az ország biztonságát. – Mindazon képviselők támogatására számítunk az Országgyűlésben, akiknek fontos az ország biztonsága – jegyezte meg a kormánypárti politikus, hozzátéve: az ellenzék hozzáállása a kormány álláspontján nem változtat, mert megvan a megfelelő parlamenti felhatalmazás arra, hogy ezeket a módosításokat és törvényjavaslatokat az Országgyűlés elfogadja.

Az illegális bevándorlás megfékezésének szükségességét csak a DK vitatta Fotó: Bach Máté

A Magyar Idők ellenzéki forrásokból úgy értesült, hogy a Belügyminisztérium épületében tartott kétórás egyeztetésen a Jobbik nem jelezte, hogy támogatja vagy elutasítja a módosításokat, törvényjavaslatokat, az MSZP pedig csak hétfőn alakít ki végleges álláspontot. Azt is megtudtuk, hogy a DK-n kívül az illegális bevándorlás megfékezésének szükségességét senki nem vitatta, az ellenzéki pártok elsősorban azt firtatták, hogy jogilag mit jelent pontosan az illegális migráció szervezése, és mi tartozik ebbe a körbe. Míg az alaptörvény módosításánál az otthon, a magánélet fokozott védelme kapcsán az ellenzék a gyülekezési jog korlátozását vélelmezi. A Fidesz-frakció szóvivője szerint a Soros-birodalom azonnali és teljes letámadást indított a parlamentnek kedden benyújtott Stop, Soros! törvényjavaslat ellen. Halász János tegnap úgy fogalmazott: az kiabál, akinek a háza ég, a Stop, Soros! célja ugyanis az illegális migráció szervezésének megakadályozása és büntetése, azok viszont, akiknek nem érdekük egy ilyen törvény, ismét támadják hazánkat. A szóvivő szerint a Soros-hálózat jól ismert tagjaival az élen máris nagy erők mozdulnak meg a törvénycsomag ellen, és ugyanazok a szervezetek tiltakoznak, amelyek valamilyen módon részt vesznek és érdekeltek az Európa felé irányuló migráció szervezésében. Halász János hangsúlyozta, hogy Magyarországon a magyar emberek szava és érdeke számít, márpedig „mi, magyarok nem akarunk bevándorlóországban élni.” – Ezért megkezdik a Stop, Soros! parlamenti vitáját, és július 20-ig el is fogadják a törvénycsomagot – közölte a frakciószóvivő. Halász János kérdésre azt mondta: a Stop, Soros! nem puhult, hanem sokkal erősebb lett, szigorodott, s ezzel a Fidesz-frakció teljes mértékben egyetért.  Forrás: Magyaridők.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató