2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Gyűlnek Toroczkai követői | Kizárási hullám jöhet

GYURCSÁNYÉK, AZ MSZP ÉS AZ LMP IS VÉDI A CUKISKODÓ, KÖZÉPUTAS JOBBIKOTDúró Dóra kizárásával és a Toroczkai László ellen indított fegyelmi vizsgálattal nem ért véget a Jobbikon belüli tisztogatás. A Mi Magunk platformot támogató párttagok nem tartják kizártnak, hogy a Jobbik velük szemben is valamilyen retorziót alkalmaz majd. A baloldal váratlanul elkezdett közeledni a Vona Gábor középutas politikáját felvállaló párthoz.Kizárási hullám és etikai eljárások kezdeményezése várható a Jobbikban – mondta a frakcióból kizárt, mandátumától megfosztott Dúró Dóra tegnap az ATV-ben, amivel megerősíti a Magyar Idők információit. Lapunk ugyanis úgy tudja, Toroczkai Lászlóval együtt összesen öt párttaggal szemben indít a Jobbik vezetése etikai vagy fegyelmi vizsgálatot, amelynek eredménye a pártból való kizárás is lehet. Mindezt azok a regionális igazgatók sem ússzák meg, akik előbb felkérték Dúrót Toroczkai elnökhelyettesi jelöltjének, majd nyíltan támogatásukról biztosították az ásotthalmi polgármester alapította Mi Magunk platformot.

Az ásotthalmi polgármester (középen) azt ígéri, erősebbek lesznek az anyapártnál Fotó: Mirkó István

A Jobbik regionális igazgatói közül Árgyelán János és Császárné Kollár Tímea is egyértelművé tette, a Mi Magunkkal vannak. Utóbbi megkeresésünkre azt mondta, egyik legfőbb feladatának tartja, hogy egyben tartsák azokat a társakat, akik a választási kudarc miatt eltávolodnak a párttól. – Ennek legfontosabb része a Mi Magunk Mozgalom útjára indítása – mondta a politikus. Toroczkait egyébként napról napra többen követik. A Jobbik Zürichi Baráti Körből és a Jobbikból alig egy hete kilépett Péter Pál Walter a pártnak írt nyílt levelében jelentette be, hogy mostantól Toroczkai csapatának tagja. – Gusztustalan az, hogy a pártigazgató óhajának-sóhajának felel meg az egész frakció, és tesznek ki minden máshogy gondolkodót a pártból, mert mindegyik félti az egymilliós kis fizetését és az új iPhone-t. Ezek lettetek…bábok… megvehető bábok – indokolta döntését. Alapító tagként csatlakozott a Mi Magunkhoz Juhász Szilárd, Lőrinc jobbikos önkormányzati képviselője, aki lapunknak elmondta, felkészült arra, hogy a Toroczkai ellen indított fegyelmi eljárás jogilag rá is érvényes, hiszen nyíltan, a médiában is Ásotthalom polgármestere mellett áll. A fentiek igazolhatják Toroczkai Lászlót, aki tegnap a köztévében úgy fogalmazott: egy éven belül az a politikai erő, amelyet ők képviselnek, erősebb lesz, mint a Jobbik, és akár mások is követhetik Dúró Dórát, így akár frakcióalakítás is jöhet.
Nem kell a gárdamasírozásA Gyurcsány Ferencékhez köthető Nyugati Fény blogtól kapott támogatást a Toroczkai-vonal elleni hadjáratában a Jobbik. A portál a párt történetének „eddigi legfontosabb fordulópontjaként” méltatja, hogy 2013-ban „Vona Gábor szakított a korábbi szélsőséges irányvonallal, és meghirdette a néppártosodásként emlegetett konszolidálódást”. A gyurcsányista blog szerint Toroczkai László azt a pár tízezer embert akarja kiszolgálni, „akik újra gárdamasírozást és zsidótörvényeket akarnak látni Magyarországon”. Az ellenzék számára súlyos kudarcot hozó választás óta ugyanakkor nem csak a DK üt meg engedékenyebb hangot a korábban páriának tartott Jobbikkal. Nemrég az MSZP frakcióvezetője, Tóth Bertalan beszélt arról az Inforádióban, hogy azzal a Jobbikkal, amelynek tagjai roma falvakban járőröztek, nincs miről tárgyalni, ám egy olyan Jobbikkal, amely nemzeti ügyekben tud az MSZP számára is elfogadható politikát képviselni, elképzelhető az együttműködés. Ugyanezt emlegette a Heteknek adott interjújában Ungár Péter is. – Ha a Jobbik folytatja a távolodást saját, radikális múltjától, a stratégiai együttműködés nemcsak lehetséges, de szükséges is lehet – jelentette ki az LMP országgyűlési képviselője.Forrás: Magyar Idők
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató