2024. április 17. - Rudolf
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Alig alakult meg az olasz kormány, Soros máris támadásba lendült

George Soros szerint az új olasz kormány belügyminisztere, Matteo Salvini túl közel van Oroszországhoz, s ha a politikus pénzt kap Moszkvától, arról az olaszoknak tudniuk kell. Az Északi Liga meghatározó személyiségének számító Salvini cserébe gátlástalan spekulánsnak nevezte a zsidót.

Az olaszországi Trentóban rendezett konferencián Soros azt mondta, aggasztja Oroszország növekvő európai befolyása, s különösen veszélyesnek tartja, hogy Moszkva nagyon nagy hatással van az új olasz kormányra. Az EU jövőjéről tartott tanácskozáson Soros veszélyesnek nevezte Donald Trump amerikai elnök politikáját is, s azt hangsúlyozta, hogy szerinte Vlagyimir Putyin orosz elnök ugyan nem akarja megsemmisíteni Európát, viszont ki akarja használni a kontinenst, s annak erőforrásait.

Trumpról szólva azt mondta, hogy szerinte az amerikai elnök megrontja a nyugati országok közti viszonyt, s súlyos károkat okoz a világnak, mert egyáltalán nem ért a gazdaság működéséhez. „Bízom abban, hogy a közelgő időközi választásokon Trump visszaszorul, s a demokraták kerülnek többségbe” - magyarázta a Repubblica című olasz lap beszámolójaszerint.

Salvini egyből cáfolta, hogy Moszkva pénzelné. „Egyetlen egy lirát, eurót vagy rubelt sem kaptam Oroszországtól. Szerintem Putyin az egyik legnagyobb formátumú államférfi, s szégyellem magam, hogy Olaszországban meghívnak felszólalni egy olyan gátlástalan spekulánst, mint Soros” – mondta a miniszterelnök-helyettesi tisztet is betöltő politikus.

Forrás: Kuruc.info

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató