2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A Football Lads Allience az alábbiakkal próbálkozik: beszivárogni a klubokba és a gyűlöletet szítani - mondja az Egyesületi Főnök.

A futballszurkolók mozgalmától rettegnek a liberálisok.

A cikket egy olyan Mirror írta meg, amelynek logóján a hétszínű zászló is látható. 

 Exkluzív: Len McCluskey azt mondja, hogy a csoport a „gyűlöletet és a megosztottságot” terjeszti és felszólítja a szurkolókat, hogy ne tűrjék el őket, mivel megpróbálják felkorbácsolni a munkásosztálybeli haragot. 

 Sürgősen cselekedni kell annak érdekében, hogy megállítsák a „szélső jobb” fellázadását a brit futball pályákon - mondja McCluskey. 

 Az egyesület titkára az alábbi figyelmeztető jelekről beszél, hogy a Football Lads Allience megpróbál a focirajongók közé beszivárogni a következőkkel: „Gyűlöletet és megosztottságot terjeszt, különösen akkor, amikor egységesnek kellene lennünk a csapatunk mögött.”- írja a Mirror-nak  

 A cikk arra is kitér, hogy visszafogja hívni az egyesületét McCluskey az éves brighton-i politikai konferenciáról. 

 A cikk arról a félelemről is ír, hogy a Football Lads Allience, Első Britannia és az Angol Védelmi Liga, hogy kihasználja a megszorítást azzal, hogy felfogja korbácsolni a munkásosztálynak a haragját. 

A Premier League már figyelmeztette a klubokat a Football Lads Allience-ről, hogy néhány szurkoló megpróbálja terjeszteni a muszlim-ellenes nézeteket a meccseken. Az említett csoport drappijait kitiltották már a stadionokból. A Premier League az alábbiakat nyilatkozta a csoportról: „Megvitattuk a Football Lads Allience-t a Rendőrség Futballal foglalkozó osztályával és a belügyminisztériummal is.”, „Ezek a jelentések nagyon is aggodalomra adnak okot.”. 

 Az FLA-t tavaly állították fel egy „szélsőség-ellenes” mozgalomként, de egyre inkább szélsőjobbosok kapcsolódtak hozzá. 

 Tavaly Júniusban 10 000 ember csatlakozott az FLA tüntetéséhez. 

 Szintúgy gyűlést tartottak Birmingham-ben az Iszlám-ellenes beszédet mondó Anne Marie Waters-szel.  

 Tommy Robinson (aki Ex-Angol Védelmi Liga tag volt ) is ehhez csatlakozott egy meneten és az alábbiakat mondta, hogy ” A foci szurkolók egyesülnek, hogy ellenezzék Britannia iszlamizációját.” Néhány aktivista már az idén az FLA hasadását idézte elő azzal, hogy létrehozta a Demokratikus FLA-t riválisként. A csoport támogatóiról már felvételek vannak, hogy Tommy Robinson nevét skandálják azok után, amikor májusban bebörtönözték az aktivistát egy gyorsított bírósági eljárásban. 

 McCluskey lelkesedik azért, hogy lecsípje/megállítsa a gyűlölködő csoportok növekedését. Azt mondta, hogy „Dolgozni kell azon a klubokkal együtt, hogy elérjék a munkásosztály közösségét azzal, hogy felfedjék a gyűlölködő csoportokat úgy mint, az FLA-t.”  

 A DFLA múlt éjszaka azt mondta, hogy „Közölünk egyesületi tagok is a munkásosztály részei”. 

 A cikk arra is kitér, hogy a nyilatkozó személy már elakarja gáncsolni az FLA-t és azt is írja, hogy a 2017-es Londont bombázó iszlámterrorista cselekményeket követően jött létre. Ezernyi aktivista az Britanniáért és az UKIP-ből is jött. Legutóbb szombaton Leeds-ben meneteltek. A Mirror cikk szerint a királyi lovas rendőrséget is megtámadták, plusz „Sieg Heil”-t skandáltak a menetelők Cenotaph-nál. 

DFLA tüntetés Tommy Robinsonért:Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató