2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Horvátország történelmet írt és ünnepelt, Párizsban zavargások voltak

A horvát foci legnagyobb sikere, hogy a nemzeti válogatott bejutott az oroszországi Világbajnokság döntőjébe.

Párizsban a belgák legyőzése után szabadultak el az indulatok. Több ezer ember gyűlt össze a városközpontban, hogy megnézze a Franciaország - Belgium elődöntőt.

A szurkolók a lefújás után pirotechnikai eszközöket használtak, majd a rendőrséggel tűztek össze. A kivonuló rohamrendőrök könnygázzal oszlatták a tömeget, majd a feldühödött drukkerek kövekkel és üvegekkel válaszoltak.

Nem csak a fővárosban voltak rendzavarások, Nizzában pl. két tucat szurkoló sérült meg a tűzijáték alatt - írja a Mirror.co.uk.

Zágráb felrobbant Mandzukic gólja pillanatában

A másik elődöntőben a horvát válogatott harcolta ki a döntőbe jutást, miután hosszabbításban legyűrték az angolokat.

A fehér és keresztény játékosokból álló profi csapat hatalmas csatában, teljesen megérdemelten győzte le a multikulti angol alakulatot és ezzel beírta magát a futball történelembe.

A kicsiny 4 milliós lélekszámú nemzet megfricskázta az 50 milliós Angliát, akik még afrikai felmenőkkel rendelkező játékosokkal sem tudta legyőzni őket. A mai világban, a bevándorlás krízis idején, ez az igazi EURÓPAIAK sikere, amit több nemzet is magáénak tudhat. Sokat mondó jelenet volt az is, mikor a mérkőzés végén a horvát szövetségi kapitány, Zlatko Dalic keresztet vetett.

A Balkán most a horvát főváros őrült ünneplésétől volt hangos, amit majd vasárnap a döntőben überelhetnek.

 

Vadhajtasok.hu / Bede Zsolt

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató