2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Sztrájkra készülnek Ronaldo érkezése miatt Olaszországban

A Fiat Chrysler Automobiles dolgozói sztrájkra készülnek, amiért a Juventus, melynek ugyanaz a cég a tulajdonosa, mint a Fiatnak, 100 millió eurót költött a portugál játékosra, Cristiano Ronaldóra.

Amikor kedden bejelentették Cristiano Ronaldo leigazolását, a Fiat szakszervezete azonnal jelezte, sztrájkra készül.

A Juventusnak, a Fiat Chrysler Automobiles-nak és a CNH Industrialnak is az Exor a tulajdonosa, melyet az Agnelli család felügyel. Az ötszörös aranylabdás szerződtetése után a szakszervezet jelezte, július 15. és július 17. között kétnapos munkabeszüntetésre készülnek.

„Elfogadhatatlan, hogy a cég dolgozói által megtermelt gazdasági előnyöknek köszönhetően a vállalatbirodalom százmilliókat költ egy játékos leigazolására. Nekünk azt mondták, nehéz helyzetben vagyunk, új szociális juttatások bevezetésére várunk, és miközben a dolgozók és családtagjai csak húznak a nadrágszíjon, addig a vállalat egyetlen munkaerőre elkölt ennyi pénzt.

Ez rendben van? Normális, hogy egy ember milliókat keres, miközben családok ezrei már a hónap közepén spórolnak?

mindnyájan ugyanannak a cégnek dolgozunk, de ezekben a nehéz időkben ezek a különbségek elfogadhatatlanok. A Fiat dolgozó három generáció óta biztosítják a cég gyarapodását, de nem kapunk semmit cserébe. Új fejlesztéseket kellene bemutatni, ami az ezernyi család megélhetését biztosítja majd, nem egyetlen emberét. Ez kellene, hogy legyen a cél, ha a cég az alkalmazottjait tekinti a legfontosabbnak. Ha nem így van, akkor az azért van, mert az első a játék és a szórakozás. A fenti okok miatt július 15-én 22.00 órától július 17-én 6.00 óráig sztrájkolni fogunk" – olvasható a szakszervezet közleményében.

Közben előkerült egy kép, amin többek között Andre Agnelli és Cristiano ROnaldo pezsgőzik kedden, Görögországban, miután megszületett az egyezség.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató