2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kubatov Gábort súlyos megfelelési kényszer kínozta

Mit kaphat egy nemzeti érzelmű Fradi drukker, aki leszkennelt, megvette a drága jegyét, megértette a stadion szabályait és megtekintene egy nemzetközi kupameccset? Megalázást!

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a fideszes Kubatov Gábor vezette Ferencváros az izraeli Maccabit kapta ellenfelül az Európa Ligában. Első blikkre is pikáns találkozónak tünt a párosítás, mivel a Fradi drukkerekre a hírhedt "náci" jelzőt aggatta az UEFA, az MLSZ és még ki tudja hány szervezet...

A sorsolás utàn már beindult a rettegés, hogy a Fradi fanatikusai, biztosan hallatnak majd magukról és a vezetőség mélyen a zsebébe fog nyúlni, mert a nemzetközi fociszövetség megküldi a csekket.

A Fradi tábor évtizedek óta az MTK elleni meccsen szokta gyakorolni zsidózást, ami napjainkban már egyre jobban kihalt. 1987-ben azért még komoly előadások voltak:

A budapesti zsidóság csapata, az MTK ellen többízben csendültek fel zsidóságra utaló rigmusok.

Gá-gá-gá, b..i MTK! Indul a VONAT... Ria - RIA - Hungaria!

Valljuk be nem volt alaptalan a félelem, de a budapesti futball klub vezetése értelmetlen ámokfutásba kezdett.

Történt ugyanis a múlt héten, hogy a Kubatov fémjelezte társulat rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze. A rutinosabb drukkerek kitalálták, hogy miről is lesz majd szó a szakmai munkának nem nevezhető dolgok mellett. Hát, persze, hogy az antiszemitizmus volt a lényeg. Kubatov Gáborék felhívták a vérmesebb fanatikusok figyelmét, hogy nem türik meg a karlendítéses és egyéb fradistáktól megszokott dolgokat a lelátón és minden erejükkel azon lesznek, hogy megakadályozzák a zsidózást.

Annyi álmatlan éjszakát okozott a Fradi elnökének a Maccabi elleni találkozó, hogy nem volt elég a sajtótájékoztató, pár nappal később egy szurkolói ankétot is rendeztek. Erről az eseményről a Fradimob is beszámolt. Úgy fogalmaztak, hogy aki botrányt csinál, azt őfelsége Kubatov Gábor fogja tönkretenni:

A Fradi szurkolók legismertebb csoportja is reagált, sportszerű szurkolásra hívták fel a figyelmet:

Az egyik legrégebbi szurkolói csoport, a szélsőjobboldali beállítottságú Aryan Greens azonban bejelentette, hogy a tagok kihagyják a mérkőzést, mert szerintük a vezetés intelmei túl mennek minden határon:

Nem volt elég a vezetőségnek, a Fradishop még egy Ferencváros - Maccabi barátságsállal is kiegészítette a kínálatát.

Ennyi vihart kavaró bejelentés és felesleges provokáció után érkezett el a várva-várt Maccabi elleni meccs. Természetesen a sok fradista várta a mérkőzést és megvette a jegyét, még a szigorú szabályok mellett is kimentek szurkolni.

És itt jött el a nagy Kubatov-SHOW.

A bevonuló játékosok mellett Tóth Potya István arcképével ellátott pólóban díszelegtek. Tóth a Fradi legendás edzője arról volt híres, hogy a II. Világháborúban zsidókat mentett ki.

Olyan szintre emelte a Fidesz alelnök a behódolást, hogy olyat még magyar stadionban nem láttunk. Olyasmi volt, mikor a Lazio drukkerei poénból Roma mezes Anne Frankokat ragasztgatott a Stadio Olimpico-ba, hogy a rivális szurkolóit bosszantsa, amire az volt a válasz, hogy a Roma együttese és az egész Seria A fordulója Anne Frank emléknapot tartott a stadionokban a mérkőzések kezdete előtt.

Tehát Kubatov még ebben sem volt elég eredeti...

Aztán jött a feketeleves néhány szurkoló számára. A mérkőzésre nem engedtek egy baráti társaságot, akik korábban a kézilabda meccseire jártak szervezetten. Az ok: fasiszta és antiszemita pólókban érkeztek a stadionba.

Ez "csak" annyiban sántít, hogy a drukkerek 1956-os, trikolóros és lengyel-magyar barátságpólót viseltek magukon.

Ezeknek a ruhadaraboknak logói, jelképei még csak a FARE szabályaiba sem ütköznek...

A csalódott, megalázott szurkolók végül nem jutottak be a Groupama Arénába, megalázva, felháborodottan távoztak. A szurkolóikártyájukat is megsemmisítették.

Ez a mai magyar futball. Ők mondják, hogy a lelátón nincs helye a politikának, de ebben az esetben is ők rukkoltak elő mindenféle idiótasággal. A saját nemzetüket, szurkolóikat sikerült totálisan megalázniuk.

Eredmény? Arra még várnunk kell...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató