2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Hangfelvétel | Jobbikos tisztújítás? Igazi patkány munka volt

 
A Magyar Hirlap birtokába került egy hangfelvétel, melyen Tóth Péter, a Jobbik csongrád megyei és szegedi elnöke telefonon arra próbálja rávenni az egyik küldöttet, hogy az alapszervezet Sneider Tamást támogassa a párt tisztújításán.
A felvételen hallható, hogy Tóth azt mondja, “mindenben a kegyeidet keresem.. nagyon kell, hogy delegáljatok embert és a Sneidert támogassátok… bármi, pénz kell, adom, csak… nagyon gatya a helyzet”.
Ismert, Vona Gábor lemondása után a párt májusi tisztújító kongresszusán két elnökjelölt és két elnökhelyettes jelölt indult a párt vezető pozícióiért. A párt radikális szárnyát képviselő Toroczkai László és Dúró Dóra végül nagyon szoros versenyben, mindössze huszonkét szavazattal alulmaradt a Vona bizalmi embereinek számító Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton párosával szemben. Toroczkai akkor azt mondta, ellenszélben kellett versenyezniük, mert a pártvezetés végigtelefonálta az alapszervezeteket, hogy ne rá, hanem Sneiderékre szavazzanak. A hangfelvételen Tóth beszél arról is, hogy (Novák) “Előd elképesztő pszichopata módon nyomul, ilyeneket nyilatkozik, hogy a Jobbik sose akart kerítést, meg megvette a pártot teljesen Simicska”. Hozzáteszi, hogy “a Szaszi” (Szabó Gábor pártigazgató) már a sírás határán volt, de végül kézbe vette az ügyet, “kézi irányítás van”. Tóth elmondja azt is, hogy Szabó azzal zsarolta a tagságot, hogy nem vállalja a pártigazgatói és választmányi elnöki posztot, ha Toroczkai lesz a párt elnöke. https://soundcloud.com/user-789517761/nagyon-gatya-a-helyzet   Forrás: Magyar Idők Vezetőkép: Vadhajtások.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató