2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Novák Előd: A szibériai bérrabtartás megfelelő elrettentő erővel bírhat a bünözőkkel szemben

Egyre többen vannak, akikben megérik a változás és hagyják ott a Jobbikot azért, hogy a Mi Hazánk Mozgalom színeiben folytassák politikai tevékenységüket. A politikai erő egyik jelenlegi célja elérni azt, hogy az országgyűlési képviselőknek kötelező legyen nyilatkozniuk esetleges kettős állampolgárságukról. A még be nem jegyzett mozgalom emellett kettős büntetéssel és vagyonelkobzással is sújtaná a politikusbűnözőket. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke beszélt ezekről Velkovics Vilmos műsorvezetővel.
Novák Előd szerint 98 önkormányzati képviselő szakított a Jobbikkal, korábbi csalódásuk miatt. Az egykori jobbikos politikus helyesnek tartaná, ha nyilvánosságra kerülne minden vagyonnyilatkozat, ami az országgyűlési képviselőket érinti, illetve rendszeres vagyonosodási vizsgálatot is lefolytatnának a politikusokkal szemben.
Novák Előd szigorítaná a bűnözők büntetését, akár a szibériai bérrabtartást is lehetséges alternatívának tartva a bűnelkövetőkkel szemben. A politikus sajnálatosnak tartja, hogy bár az Alaptörvényben le van fektetve, hogy mindenki egyenlő, azonban úgy tűnik, vannak, akik egyenlőbbek, érdemes lenne ezért a mentelmi jog politikusi privilégiumát megszüntetni.
A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke szerint ez a záloga annak, hogy ne nyíljon tovább a társadalmi olló a szegények és a gazdagok között.
Forrás: ECHO TV 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató