2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A nemzeti rock előadóit sújtó cenzúra a közmédiában

Borbély Zsolt Attila írása:

A Fidesz 1993-ban fordult a nemzeti irányba, amiért a balliberális sajtótól olyan össztüzet kapott, hogy kis híján kiesett a parlamentből, kevesebb mint egy év leforgása alatt népszerűsége 40%-ról 7%ra zuhant.
De kitartottak az új irány mellett és ma, a Jobbik sorozatos és elképesztő nemzetárulásainak köszönhetően, ők képviselik pártként a leghangsúlyosabban a nemzeti gondolatot, a magyar érdekű politikát. Sajátos örökségük a párton belül rejtőzködő SZDSZ, melynek kártékony tevékenységére az utóbbi időben vetült reflektorfény, elsősorban Szakács Árpád „Kinek a kulturális diktatúrája?” című cikksorozatának köszönhetően.
A párt 1995-ös küldöttgyűlésén vette programjába, hogy minden eszközt be kell vetni a magyar nemzeti öntudat regenerálásának érdekében. Ott voltam a szóban forgó kongresszuson, és nagy megelégedettséggel töltött el, amikor a párt erős embere, Kövér László, midőn egyik liberális küldött törlésre javasolta ezt a mondatot a szövegből, kijelentette, hogy ez a kedvenc mondata a programmódosító csomagban s persze a tézis maradt a dokumentumban.
A megjelölt cél érdekében sokféle eszközt be lehet vetni.
A nemzeti önazonosságot ápoló (tényleges) civil szervezetek támogatásától a tantervek megmagyarításán, a média nemzeti szelleművé tételén, a nemzeti filmeposzok készítését keresztül a fiatalok körében legnépszerűbb zenei műfajon, a könnyűzenén belül azok promoválásáig, akik a nemzeti gondolat népszerűsítői.
Szakács Árpád cikksozarata elérkezett a XIII. részhez és ez épp a könnyűzenével foglalkozik, úgy, ahogy eddig megszoktuk, kőkemény adatokkal, s kimutatja, hogy a Petőfi Rádió, mely elvben a kormány befolyása alatt van, a legbrutálisabb cenzúrával sújtja a nem liberális előadókat, míg a ballib oldal sztárjait futtatja.
Gondoltam, jómagam is megnézem az általa forrásként megjelölt mostszol.hu nevű kitűnő oldal statisztikáit, mely közel hét évre visszamenően közli, hogy mely előadóknak mely dalait hányszor játszották az egyes rádiók. A lényeg, hogy a statisztika kizárólag a Fidesz-kormányzás éveiről szól.
Azt találtam, hogy az Ismerős Arcoknak, mely együttes talán a legnépszerűbb és legszínvonalasabb a nemzeti gondolat zenei formába öntői közül, nincs is ikonja, azaz egyetlen egyszer sem játszották a dalaikat, még a Nélküledet sem, melynek legnépszerűbb változata közel 27 millió megtekintésnél tart.

A Kormorán dalait 4 esetben játszotta a „kormányrádió”, a Transylmániáét egyszer,  a P Mobilét kétszer, a P Boxét egy ízben. A Kárpátia, a Hungarica, a Romantikus Erőszak dalai egyetlen esetben sem kerültek lejátszásra. Szakács Árpád nagyon helyesen Facebook és Youtube adatokkal igazolja, hogy lenne igény azoknak a dalaira, akik nem tartoznak a liberális fősodorba.
(Ő Tóth Vera, Vastag Csaba és FankaDeli példáit idézi s állítja szembe többek között Király Viktor, FluorTomi vagy a 30Y lejátszási adataival.)
Nyugodtan meg lehet nézni az általam említett rocksztárok számait, nekik is komoly nézettségük van. A Kétforintos dal (P.Mobil) két különböző változata lassan egymillió felé jár (egyenként),
(Hadd illesszek ide néhány saját fotót a P.Mobil tavaly decemberi aradi szerepléséről illetve a Kaptafa című könyv bemutatójáról.)

A Zöld a Bíbor és a Fekete (P.Box) egyik variánsa 11 milliónál tart, a másik 3,5 milliónál.  Nem folytatom, a számok önmagukért beszélnek.

 

Ezzel szemben az Orbán szoborfejét rugdosó Dopeman két dala együttesen 104-szer került lejátszásra, a kormányt a legútszélibb stílusban gyalázó Kis Tibor együttesénék, a Quimbynek a dalait 3068 alkalommal, az erdélyiekkel való zenei foglalkozást „elszakadt országrésznyalásnak” csúfoló Lovasi András Kiscsillag nevű zenekarának dalait 2138-szor.
Kiss Tibor „versét” érdemes idézni teljes terjedelmében, hiszen jó ízlésű emberek nem biztos, hogy beleakadtak, olvasni-hallgatni meg minek?

„Miért basszátok szét az országomat,Miért rúgjátok hasba az ápolót,Miért ültetitek szamárpadba a tanárokat,Miért szarjátok szájba az álmodót?Ti még a Sátánnak is túl gecik vagytok,Még ő is megvet titeket,Mert a Sátán bátran vállalja magát,De ti hívőként lettetek hitetlenek.Másfél millió káposztafej,Hibbant elméjű hatalmasok,Mocsár e táj és a VarangykirályÜnnepli, amit alkothatott.De ha lepihentek a büdös sárbaUgyanúgy, mint a népetekÉn pióca leszek a pusztulásban,És szívom majd a véretek.”

Visszatérve a fő mondanivalóhoz, elég beszédes e pár szám.
S bizony riasztó.
Úgyhogy van min változtatni a Kövér László által is megerősítendőnek tartott magyar kulturális önrendelkezés érdekében a közmédiában is.
S ezezetben – ellentétben a filmes és a színházi világgal, az irodalommal vagy a társadalomtudományi szférával - egyetlen gyors döntés meghozatala kell.
Kiseperni ezt a nyilvánvalóan nemzetellenes ballib társaságot a Petőfi rádióból és nemzeti szellemű szerkesztőket alkalmazni.
Ennyi.
Borbély Zsolt Attila
A szöveg rövidített változata a Székely Hírmondónak készült.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató