2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Nem tagadja már a Jobbik a 200 ezres fizetésemelés megszavazását, sőt, Gyöngyösi szerint ők megérdemlik, nem ülhetnek a parlamentben éhbérért

Több cikkben próbáltuk elmagyarázni, miért nyilvánvaló, hogy hazudik a Jobbik, amikor azt állítják, hogy nem szavazták meg a 200 ezer forintos fizetésemelést magunknak - voltak olyan olvasók, akiknek hiába, mert számukra egy jobbikos politikus szava még 2018-ban is szentírás. Nos, nekik ajánljuk a "Magyar" Narancs alább olvasható interjúbeharangozóját:

A Jobbik frakcióvezetője szerint ők tényleg megérdemelték a 200 ezres fizetésemelést

Végre valaki kimondta!

Gyöngyösi Mártonnal készítettünk nagyinterjút a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban. A Jobbik elnökhelyettese és frakcióvezetőjével folytatott beszélgetésünk több témát is érintett a választási vereségen túl, Toroczkai László mozgalmáig, a LMP-vel történő szövetségig.

Szóba került a képviselői fizetésemelés, amit a Jobbik is megszavazott.

Erről a következőket mondta Gyöngyösi:

Gyöngyösi Márton: A Jobbik közössége megérdemli, kevés párt harcolt annyit a magyar emberek érdekéért, mint mi. De értem a kérdést, és azt is tudom, hogy a politikus a leg­alsórendűbb állatfaj alatt találtatik, az lenne a legjobb, ha éhbérért dolgozna.

Magyar Narancs: Ne essünk túlzásba. Vannak, akik igen, de nem maguk dolgoznak éhbérért.

GYM: Én 2010-ben a verseny­szférából érkeztem a politika világába, ahol a többszörösét kerestem a mai fizetésemnek. Ha valaki tudja, mit jelent anyagi áldozatot hozni, adott esetben a karrierjének a feláldozásával együtt, az én vagyok.

MN: Egy szociálisan is érzékeny néppárt elnökhelyetteseként most azzal érvel akár a Jobbik kis fizetésből élő szavazói felé is, hogy mekkora áldozatot hozott, amikor feladta a multis fizetését, és politikusnak állt?

GYM: Ezelőtt az az összeg a nettó 500 ezret is alig haladta meg kiemelt pozíció esetében is. Arra kérem, mielőtt a magyar képviselői fizetésekben elmélyülne, nézze meg, hogy a környező országokban mennyit keres egy képviselő. Ne az amúgy tényleg elképesztő magyar bérszínvonalhoz mérjük ezt, hiszen mindig tud olyan szakmát választani, ahol kevesebbet keresnek, mint egy országgyűlési képviselő. Végezzen egy nemzetközi összehasonlítást, és megérti, hogy azért kell a képviselők fizetéséről is gondoskodni, hogy az ne a kontraszelekció és korrupció melegágya legyen. Mert jelenleg ez a politikai osztály. Ha az ülésteremben végignézek a szemközti padsorokon, siralmas a látvány, teljes a kontraszelekció.

Forrás: Kuruc.info

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató