2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

A zsidólistázó Gyöngyösi nem a legélesebb kés a párt fiókjában

Mi sem jelzi ezt jobban, mint a politikus legfrissebb, Magyar Narancsnak adott interjúja.Korábban a Toroczkai László-ellenes hadjárat közben sikerült elszólnia magát: egy ATV-s interjúban még a Jobbik etikai vizsgálata lezárulta előtt kikotyogta, hogy megválnak a párt korábbi prominens alakjától, alelnökétől. Most a Magyar Narancsnak adott interjújában sikerült a választóiknak egy teljesen reménytelen jövőképet felmutatnia.
Elnökhelyettesként. Öt hónappal a választások után.
Gyöngyösi Márton szerint az, hogy egyetlen választókörzetet nyertek, hogy pártlistán még 1,1 millió voksot sem kaptak a választóktól, hogy folyamatosan hatalmi harcok zajlanak a párton belül, mit sem számít, a Jobbik sikeres. Még akkor is, ha április 8. előtt attól volt hangos a Simicska-média, hogy Vona Gáborék leváltják a kormányt.
A Jobbik folyamatosan nő és fejlődik. 2010-ben bekerültünk, 2014-ben a második legerősebb ellenzéki pártként voltunk jelen a baloldali összefogás mögött, ma mi vagyunk az ellenzék vezető ereje”
– fogalmazott Gyöngyösi, majd hozzátette:
2013-ban a Jobbik meghirdette a néppárti politikát mint célt, amit négy év alatt sikeresen keresztülvittünk.”
Az elnökhelyettes szerint a Jobbik még akkor is felívelő pályán van, ha több polgármester, több tucat politikus kilép a pártból, több jobbikos alapszervezet feloszlik.
Egy közel 16 ezer tagot számláló pártnál még pár száz ember távozása sem minősíthető katasztrófának”
– fogalmazott a politikus. Szó esett a Jobbik véleményes kampányfinanszírozásáról is, amivel természetesen Gyöngyösi Mártonnak semmi problémája sincs. Az év elején ugyanis a Jobbik az Állami Számvevőszék (ÁSZ) büntetésének törlesztése miatt kért híveitől apanázst, azt azonban nem a bírságra, hanem a kampányra költötték. A frakcióvezető így kommentálta a történetet:
Az átutalt összeget bárki visszakérheti. Nem tudok olyanról, aki jelentős tételt visszaigényelt volna. Azért nem, mert mindenki úgy értelmezte, hogy ezt a Jobbik sikeres kampányára küldték.”
Végül: mire számíthatunk a Jobbiktól a jövőben? Hát persze hogy a közgazdaságilag is véleményes béruniós kezdeményezésük folytatására, amely óriási bukás volt, s amely újratöltve azért lenne jobb (?), mert:
attól, hogy Jézus Krisztust keresztre feszítették, nem jelenti azt, hogy nem vált be, amit tanított. [...] Attól, hogy valami nem ment át, nem jelenti azt, hogy a témát el kell felejteni."
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató