2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Mindenki róluk beszél: célkeresztbe kerültek a szurkolók a Fradi–Újpest rangadó után

Nemhiába ismerik – sőt elismerik – világszerte a Ferencváros-Újpest derbit. Aki életében először volt kint futballmérkőzésen, az örökre beleszerethetett a sportágba, köszönhetően a fantasztikus hangulatnak, amelyet a szurkolótáborok teremtettek a szombat esti derbin.

A körítés elképesztő volt és örökre emlékezetes marad a listavezető zöld-fehérek 1-0-s győzelmével véget érő NB I-es presztízsmeccsen: 20 675 néző tombolt a lelátón, s volt minden, amit egy ilyen találkozó megkíván. Egész stadiont betöltő élőképes koreográfia, fáklyák, füstbombák, szűnni nem akaró éneklés, s üzengetés a két tábor között.

A több százezer forintot költő ultrák a zöld és a lila oldalon is kitettek magukért – a fradisták lehettek végül elégedettebbek és boldogabbak, mivel az olasz Davide Lanzafame (31) remek góljával a Fradi megnyerte a találkozót.

 A hangulat őrületes volt, még a Maccabi Tel-Aviv elleni Európa-liga-meccs atmoszféráján is túltett. Ez a gólom bekerült a három legfontosabb közé, amelyeket Magyarországon lőttem – értékelt a Blikknek a lefújás után Lanzafame.

Érthető módon a Fradi ukrán vezetőedzője, Szerhij Rebrov (44) is kiemelte a légkört.

– A hangulat nagyon jó volt, a szurkolók is, mind a Fradi, mind az Újpest oldalán. Ezért szeretjük ezt a sportágat – mondta a szakember.

A Fradi-tábor a derbi vége után még húsz percig ünnepelte a csapatot. Újpesti oldalon viszont természetesen nagy volt a csalódottság, mivel a kedvencek gyengén teljesítettek, alig volt értékelhető támadásuk. A vendégszektort megtöltő szurkolóikon azonban semmi sem múlott: végigénekelték a kilencven percet és ugyancsak fantasztikus élőképpel rukkoltak elő.

– A Ferencváros azért nyert, mert jobb volt ezen az estén – kesergett Nebojsa Vignjevics (50), az Újpest szerb mestere. – Meglepett a játékosaim hozzáállása. Néhányuk miatt aggódtam, miként hat majd rájuk egy telt házas stadion atmoszférája. Ám arra nem számítottam, hogy így teljesítenek. Csalódott vagyok.

Forrás: Blikk
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató