2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kizárólag a középiskolásokat szívatják meg a bunkó SZRTÁJK-olók január 19-én

Bár a néhány ezres tüntetések önmagukban elegendőek ahhoz, hogy az ellenzék totálisan hülyét csináljon magából, mégis rendszeresen kitalálnak valamit, amivel a megmosolyogtató akciókból szánnivaló akciók lesznek,- írja a pestisrácok.hu.
Ilyen a január 19-ére meghirdetett tüntetéssel egybekötött városbénító akció is, ugyanis ezzel a középiskolai központi felvételin résztvevő diákokon és a túlórázni kényszerülő rendőrökön kívül nem sok ember szívatnak majd, hiszen a “kormánybuktatás” szombatra esik majd. A slusszpoén a dologban, hogy ez nagyjából ugyanaz az ellenzék, akik nemrég jobb híján már diákokat küldtek maguk helyett a “frontvonalra” annak apropóján, hogy Orbán Viktor szándékosan teszi tönkre a közoktatást, hogy a gyerekekből felcseperedve rabszolga váljon. 
„Érzem, hogy butulok” – hirdette egy plakát a tavalyi diáktüntetések egyikén. Azért érdekes emlékezni erre a pillanatra, hiszen január 19-én lesz a középiskolai központi felvételi, az ellenzék pedig volt annyira béna, hogy épp erre a napra hirdették meg a szakszervezetekkel közösen a legújabb kormánybuktató, városbénító országos demonstrációt. Ennek keretében ezúttal nem csak néhány ezren akarnak dobolni a Kossuth téren, hanem a forgalmat is korlátozni akarják, illetve útlezárásokat is kilátásba helyzetek annak reményében, az ország begbénul, lassan elapadnak a készletek a kormány pedig Vlagyimir Putyin vendégdácsájába kényszerül menekülni magángéppel.

Fotó: MTI

A dologban az egyik legviccesebb, hogy az ötlet Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke fejéből pattant ki, az Indexen megjelent hír alapján ő maga is részt vesz az akciók szervezésében, amelyek kizárólag a központi felvételin résztvevő diákoknak és azok szüleinek okoznak majd fejfájást. Vagy az a terv, hogy akik az úttorlasznál a kocsiból kilógatva felmutatnak egy 14 éves gyereket, azokat továbbengedik majd? Ki tudja, tegnap a Kossuth téren többen azt hitték, a sztrájk és a demonstráció ugyanaz. Volt akiknek a “sztrájk” szó leírása is gondot okozott.Nem vagyunk persze jósok (bár általában igazunk van), lehet, hogy csak a vizsgák utánra tervezték a megmozdulást, ami pedig az izgalmak után családi/baráti programot szervező diákoknak lesz zavaró, bár az is lehet, hogy arra apellálnak, hogy a több napos felkészülés után, a vizsgáról kijövő tinédzsereket is be lehet vonni a kormánybuktatásba. Biztosan ehhez lesz kedvük, nem pedig ahhoz, hogy a hétvége hátralévő részében a Fortnite-ot nyomkodják, amit eddig a szüleik nem engedtek meg nekik a tanulás miatt. Rajtuk kívül persze a pedagógusok is biztosan nagyon örülnek majd, de talán így könnyebb lesz elhitetni velük is, hogy ez is Orbán Viktor hibája, hiszen ha nem lenne miniszterelnök, akkor erre semmi szükség nem volna. Nem könnyű az ellenzék fejével gondolkodni. A különböző pedagógus szakszervezetektől korábban végig azt hallgattuk, hogy ők elsősorban a gyermekek túlterheltsége és a tanárok csökkent pihenő ideje miatt aggódnak. Úgy néz ki, ha Orbán Viktor ellen kell menni, akkor nem aggódnak. Nekik a diákság is csak egy eszköz arra, hogy kiéljék a hatalom és befolyás teljes hiánya miatt kialakult frusztrációjukat.

Fotó: Horváth Péter Gyula

Hol van ilyenkor a tavaly még aktív Független Diákparlament, amit a “propagandisták” oly gonoszul a Soros-univerzum egyik új csillagának tituláltak, pedig őket tényleg csak a fiatalok sorsa érdekli. Vagy nem. Az is emlékezetes, hogy 2018 márciusában a Diák vagyok mozgalom szervezésében is gründoltak tüntetést. Ekkor a felszólalók egyebek mellett azt hangsúlyozták, változásra van szükség, és sürgették, hogy az oktatással kapcsolatos döntésekből ne hagyják ki az érintetteket, vagyis a diákokat. A január 19-re szervezett demonstráció úgy néz ki épp ilyen döntés, vagyis az oktatással is kapcsolatos, de arról nincs információnk, hogy a diákokat is megkérdezték erről. Az „Álljon meg az ország!” jelmondattal tervezett esemény egyébként biztosan beváltja majd az ígéretet, hiszen szombat lesz, vagyis amúgy is állni fog az ország. Biztos van olyan rendőr, aki szeretett volna a családjával lenni ezen a napon, mégis dolgoznia kell.  Forrás: pestisracok.huVezető kép: Horváth Péter Gyula/PS
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató