2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Szijjártó a BBC riporterének: "Tudja, mi a Frontex? Egy utazási iroda, nem egy határvédelmi szervezet!

Szijjártó Péter ismét nagyot ment. A BBC Hard Talk című műsorának vendége volt a külgazdasági és külügyminiszter.https://youtu.be/yTfSxpN2XtI Stephen Sackur, a BBC riporter először a sorosozós-junckerezős plakátokról, valamint a magyar kormány EU-ellenes kampányáról kérdezte a Szijjártó Péter, aki szerint a plakátok azért vannak az utcákon, mert választási kampány zajlik.
A kormány kötelességének érzi, hogy tájékoztassa az állampolgárokat az országra jelentős hatást gyakorló fejleményekről, főleg, ha azok a biztonságukat és a mindennapi életüket érintik.
Soros Györgyről....
„Ha ő nyíltan kritizálhat, nyíltan kifejtheti eltérő vízióját, ha világossá teheti, hogy el akarja távolítani ezt a kormányt, akkor a kormány miért nem tehet így?”
– tette fel a kérdést Szijjártó. Sackur a szokásos sablon hülyeségekkel provokálta a külügyminisztert. Azt kérdezte, vajon nyíltan hazudni is joga van-e tájékoztatás címén a magyar kormánynak, amikor például arról beszél, hogy az EU gyengíteni akarja a határvédelmet. Szijjártó nem cicózott...
„Tudja, mi a Frontex? Egy utazási iroda, nem egy határvédelmi szervezet!”
– jelentette ki Szijjártó Péter. Sackur ezután azt a kormányzati állítást citálta, miszerint az Európai Unió meg akarja könnyíteni, hogy a migránsok vízumhoz jussanak. „Az Európai Bizottság alelnökét idézem: maguk egy párhuzamos univerzumban élnek” – mondta a riporter, mire Szijjártó rávágta:
„Ők élnek abban. Hallgatniuk kellene az emberekre, és abba kellene hagyniuk a hazudozást.”
Hozzátette még, hogy a bizottság az elmúlt években semmi mást nem tett, csak azon volt, hogy migránsokat hívjon a kontinensre. Természetesen szóba hozta a Sargentini-jelentés és a 7-es cikkely szerinti eljárás megindításáról szóló szavazást is az interjúban. Előbbiről a miniszter kijelentette, hogy az abban szereplő pontok nagy része hazugság. Amikor Sackur a CEU központjának elüldözéséről kérdezte, Szijjártó közölte:
fake news, hiszen az egyetem továbbra is működik Budapesten.
Majd a Sargentini jelentésről az volt a véleménye:
gondolja, hogy megnyert volna a Fidesz tíz év alatt hét választást, megbíznának benne ennyiszer, ha igazak lennének az ellene felhozott vádak, ha az országban valóban rendszerszerű volna a korrupció, ha antidemokratikus folyamatok, diktatórikus kormányzás zajlana?
 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató