2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

3 halott, számos sérült - lövöldözés Utrechtben

A The Daily Mirror szerint a terrorellenes csapatokat riasztották, mert egy férfi több embert lőtt meg egy villamoson a hollandiai Utrechtben.

Számos áldozatról egyelőre nincs hivatalos információ. A helyi újságírók szerint a rendőrség még mindig keresi az elkövetőt.

Az utrechti rendőrség is több sebesültről számolt be, hivatalos tájékoztatást későbbre ígértek... Helikopterrel és mentőautókkal szállítják el a sérülteket.

 

A lövöldözés 10:45 körül történt. Az eset után az egész városban leállt a villamosközlekedés, a lövöldözés helyszínét kordonokkal zárták le.

https://youtu.be/Ysg4gDcrAQg

12:40

SputniknewsAz ANP hírügynöksége szerint egy embert öltek meg a támadásban. A rendőrség szerint a nyomozók egy lehetséges terrorista indítékot keresnek a lövöldözéssel kapcsolatban. Egy szemtanú szerint négy férfi adott le lövéseket majd különböző irányba elmenekültek a helyszínről. Utrecht tartomány hatóságai a lehető legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget. A holland miniszterelnök, Mark Rutte válságtárgyalást fog tartani az eset után.

14:30

A holland rendőrség a Twitteren közölte, hogy beazonosították az egyik gyanúsítottat, a 37 éves török Gökman Tanist.

16:00

Hajtóvadászat:  

16:30

Háromra emelkedett az utrechti lövöldözés halálos áldozatainak száma. Továbbá kilenc sérült van, közülük 3 állapota súlyos.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató