2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kitiltotta Kövér László a Parlamentből Tordai hecctársait

A Párbeszéd-frakció három munkatársát kitiltották a Parlamentből – értesült az Index. Az érintettek hétfőn a helyszínen szembesültek azzal, hogy nem érvényes a kártyájuk a Képviselői Irodaházba és az Országházba sem. A kitiltásnak köze lehet Tordai Bence képviselő kritikán aluli március 15-i videójához, amelyen az ünnepélyes zászlófelvonás előtt odalépett Áder Jánoshoz és Kövér Lászlóhoz, majd kigúnyolta őket. Ugyancsak ma  derült ki, hogy Kövér László házelnök kezdeményezésére összesen 41 millió forintot vonnak le azoknak az ellenzéki képviselőknek a fizetéséből, akik december 12-én a magyar demokrácia elmúlt harminc éves történetében nem látott balhét produkáltak a Parlamentben, meghiúsítva a törvényhozás munkáját. 

Várható volt, hogy nem marad következmények nélkül Tordai Bence március 15-i videós akciója. A Párbeszéd parlamenti képviselője az ünnep reggelén tett ki a Facebook-oldalára egy videót arról, hogy a Parlamentben odalépett Áder János államfőhöz és Kövér László házelnökhöz az ünnepélyes zászlófelvonás kezdete előtt és a 48-as forradalom jelszavaival provokálta őket, miközben ő egy flanelinget viselt az ünnepen és még kokárdával sem tisztelte meg a hősök emlékét. Kövértől és Ádertől azt kérdezte, mit gondolnak a szabadság, egyenlőség, testvériség fogalmáról.
A videó láthatóan az Országháznak egy olyan részén készült (a Kossuth tér felé nyíló kapunál), ahol nem lehet házelnöki engedély nélkül forgatni. Pénteken egy másik videó is kikerült Tordai honlapjára, amelyen képviselőtársával, Kocsis-Cake Olivióval egy molinót lógatnak ki az Országház Duna felőli erkélyére (itt sem lehet kamerázni előzetes engedély nélkül a házelnöki rendelkezés szerint). A Párbeszéd három kitiltott, kamerázásban feltehetően segédkező munkatársáról a párt sajtóosztálya annyit mondott, várják a tiltás hivatalos indoklását. A kitiltásokról a házelnök hivatalának áll jogában dönteni.  

Forrás: PestiSrácok

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató