2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

A fejétől bűzlik a hal

Amikor az ember már azt hinné, hogy a Most-Híd elérte a mélypontot, Bugár Béla és társai újabb mélységekkel rukkolnak elő.

Néhány emlékkép a közelmúltból: kormányalakítás 2016-ban a Szlovák Nemzeti Párttal és a Smerrel, tavaly pedig – a Ján Kuciaknak és menyasszonyának a meggyilkolása utáni légkörben – ennek a kabátnak az újragombolása.

A később születettek kedvéért emlékezzünk arra is, tíz éve annak, hogy Bugár Béla néhány társával kilépett az MKP-ból és létrehozták a Most–Híd pártot. Történt ez egy évvel azt követően, hogy a dunaszerdahelyi DAC–Slovan meccsen a szurkolókkal szembeni rendőri brutalitást követően a szlovák törvényhozás egy olyan jogszabályt alkotott, amely megtiltja, hogy „idegen” zászlók lobogjanak a szlovákiai – nem nemzetközi – mérkőzéseken. A törvény szavazásakor Bugár Béla még az MKP képviselője volt, s az összes jelen lévő MKP-képviselő közül csak ő nem szavazott ellene. (Az említett szavazás a szlovák parlament hivatalos honlapján megtekinthető – itt.

2009-ben Bugár mellett Bastrnák Tibor, Gál Gábor, Nagy László és Simon Zsolt léptek ki az MKP parlamenti frakciójából. Nagy ma már nem aktív politikus, Simon új pártot hozott létre, Bastrnák és Gál még ma is tagjai a Most-Híd vezérkarának. Az a Bastrnák, aki ma frakcióvezetőként a himnuszbotrány főszereplője, és az a Gál, aki ma igazságügyi miniszter abban a Szlovákiában, amely törvénnyel tiltaná a himnuszunk éneklését! A szurkolóknak máig sem szolgáltattak igazságot, és Malina Hedvignek is csak Magyarország részéről!

Slovan vagy Fradi? Hát persze, hogy a Slovan!

2010-ben a szlovák Expres Rádió január 17-i adása „Mit adott a hét?” című műsorának Bugár Béla volt a stúdióvendége. A műsor részét képezte az a „választási játék”, amikor két lehetőség között kell döntenie a megkérdezettnek. Az egyik ilyen kérdés Bugár Bélához így hangzott: Slovan Bratislava vagy Ferencváros Budapest? Bugár Béla válasza kapásból érkezett:

„Nem vagyok szurkoló, de ha egy szlovák csapat fog játszani egy magyar ellen, akkor a szlovákoknak szorítok”.

Ez éppen a parlamenti választások előtt volt, nem csoda, ha ezekkel az „édes szavakkal” vonzotta magához a szlovák választókat.

Ebbe a folyamatba szépen beilleszkedik az aktuális himnuszbotrány. A „glória” azóta lehullt, érdekes lesz figyelni, hogy az államfőválasztáson 3,1%-ot szerzett Bugár pártjára hogyan reagál majd a felvidéki magyar társadalom…

Isten, áldd meg a magyart!

Forrás: Felvidek.ma

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató