2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Egy dacos prókátor

Pilhál György írása:

Aligha érintette meg a húsvéti áhítat Czeglédy Csaba megvádolt maffiózót – erre utal az ünnepek előtti penetráns viselkedése. (Titulusát – maffiózó – bátran használhatom, hiszen egy tavalyi bírósági ítélet kimondja, bárki jogkövetkezmény nélkül közzéteheti: a szocialista anyaszomorító bűnszervezetet működtetett, ráadásul a szálak az MSZP-hez és a DK-hoz vezetnek. Utóbbi párt az EP-listájára is fölrakta. Brávó!) Akik nem tudnák, Czeglédy és húsz társa ellen bűnszervezetben, hamis magánokirat felhasználásával elkövetett gazdasági csalás miatt emeltek vádat. Valami hatmilliárd forintról van szó… (A szombathelyi haramia nem ma kezdte a pályát, már 2003-ban belebotlott a törvénybe, hasonló műfajban. Régi motoros.) Jut eszembe: Czeglédy korábban Gyurcsány Ferenc családi cégeinek is adott jogi tanácsokat. (El lehet képzelni, milyeneket…) Most viszont úgy fest, neki lesz szüksége egy dörzsölt ügyvédre, különösen azután, hogy ausztriai széfjében még egy kiló befektetési aranyat is találtak. Aranyos epizód.

De most itt nem erről van szó. Hősünk, aki civilben ügyvéd és magát az Orbán-kormány mártírjának tartja, újabban közösségi oldalán olyan hozzászólók alá adja a lovat, akik – fogóddzunk erősen! – kisgyermekük megerőszakolásával, megkínzásával, meggyilkolásával fenyegetnek meg újságírókat. Olyan kollégákat, akik cikkek tucatjaiban rántották le a leplet a Czeglédy-banda üzelmeiről.

Hogyan van ez?! – szalad a vér a fejünkbe. – Czeglédy Csaba nemhogy nehéz vasban üldögélne valamelyik tömlöcben, ehelyett a DK kampánynyitóján ünnepelteti magát, és Facebook-ámokfutókat gyámolít az interneten?! A kérdés költői, az ökölbe szoruló tenyér a valóság.

Pilhál György - Magyar Nemzet

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató