2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Több tucat illegális bevándorlót kapcsoltak le a rendőrök

  • Jogellenesen próbált bejutni az országba 32 migráns Drávaszabolcs térségében
  • Több migránscsoportot tartóztattak fel Bács-Kiskun megyében a rendőrök.

- írja a Police.hu.

A rendőrök 2019. április 23-án 0 óra 20 perckor 32 illegális migránst tartóztattak fel Drávaszabolcs térségében. A 32 férfi közül 21 afgán, 11 pedig pakisztáni állampolgárnak vallotta magát. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Velük szemben az intézkedések folyamatban vannak.​

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2019. április 22-én 0 óra 24 óra között Hercegszántó és Nagybaracska közigazgatási területén, valamint a vasúti határátkelőhelyen négy esetben 33 külföldit tartóztattak fel, akik iráni, szír, iraki és afgán állampolgárnak vallották magukat. Továbbá tegnap 10 migránst akadályoztak meg abban az egyenruhások, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

A járőrök 2019. április 23-án 5 óra 10 perckor ugyancsak Hercegszántó közigazgatási területén tartóztattak fel 13 férfit, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: Police.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató