2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A keresztényellenes tartalom továbbra sem zavarja a Facebookot

A legnagyobb közösségi oldal valóban a szélsőséges iszlamisták platformja lett?

Zuckerbergék ugyan ígéretet tettek arra, hogy erőteljesebben fognak fellépni a Facebook platformjain megjelenő gyűlöletbeszéd ellen, de a nyílt keresztényellenes tartalmak továbbra sem zavarják őket.

Az amerikai techóriás a héten jelentette be, hogy gyűlöletbeszéd miatt véglegesen letiltott több népszerű véleményvezért. A közösségi platformról végleges kitiltást az elsősorban zsidóellenes megnyilvánulásairól hírhedt Louis Farrakhan mellett Alex Jones és Milo Yiannopoulos „szélsőjobboldali” publicisták kaptak, akik a Facebook szerint összeesküvés-elméleteik miatt váltak méltatlanná arra, hogy publikálhassanak.

A közösségi oldalon azonban továbbra is szabadon publikálhatnak a keresztényellenességet hirdető szélsőséges iszlamisták.

Mint kiderült, olyan felhasználók, mint például Khadim Hussain Rizvi, a szélsőséges iszlamista Tehreek e-Labbaik párt vezetője továbbra is szabadon hirdetheti keresztényellenes nézeteit több ezer követőjének. Rizvi korábban demonstrációkat is szervezett azért, hogy halálbüntetést követeljen Asia Bibinek.

Asia Bibi megpróbáltatásai akkor kezdődtek, amikor a Pakisztánban élő muszlim közösség azt kezdte el kifogásolni, hogy ugyanabból a vízellátóból iszik, amiből ők. A muszlimok többször tisztátalannak nevezték és megpróbálták áttéríteni az iszlám vallásra, amit a nő elutasított. Rizvi azért „kampányolt”, hogy kötél általi halált szabjanak ki a nőre.

A szélsőséges iszlamista vezető keresztényellenes tartalmait 2017 novemberében egy rasszizmusellenes csoport jelentette a Facebooknak, mert szerintük Rizvi posztjai gyűlöletet szítanak a Nagy-Britanniában élő pakisztáni kisebbséggel szemben. Zuckerbergék azonban nem tettek semmit.

Rizvi mellett olyan szélsőséges csoportok, mint a Hizb ut-Tahrir vagy a Muszlim Testvériség továbbra is sértetlenül posztolhatnak a közösségi oldalra.

A „szélsőjobboldali” publicisták letiltásával kapcsolatban az óriásvállalat szóvivője közleményben hangsúlyozta:

ideológiai tartalmuktól függetlenül mindig betiltottuk azokat a személyeket és szervezeteket, akik és amelyek erőszakot és gyűlöletet hirdetnek vagy támogatnak.”

Úgy tűnik azonban, hogy a Facebook szerint a nyílt keresztényellenesség és a szélsőséges iszlám nézetek nem számítanak gyűlöletbeszédnek.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató