2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Karácsony lepadlózott, mert eddig azt hitte, hogy ő Gyurcsány jelöltje

Zajlik az élet az ellenzéki összefogás berkeiben, ahol egyre másra jönnek elő az új főpolgármester-jelöltek. A Momentumos Kerpel-Fronius után most Gyurcsányék agytekervényei kígyóztak újabbat, és a rendkívül hiteles és tapasztalt városvezetőt, Kálmán Olgát indítanák főpolgármester-jelöltnek. Nem jön ez jól a zuglói parkolási cunamiban dagonyázó Karácsonynak, aki most még szomorúbban veszi tudomásul, hogy tökéletesen átlépnek rajta, és a feje fölött dől el minden, teljes alkalmatlanságát bizonyítva lassan az ellenzék előtt is. Karácsony bő másfél perces élő Facebook adásban adta hírül, hogy örül Kálmán Olga indulásának, de mindezt olyan arckifejezéssel, mintha közben szöges tüskéken ülne, a vackorba harapott óvodás minden bájával.Milyen pozitív üzenetet lehet adni másfél percben, milyen buzdítást tud közvetíteni ilyen rossz hírekkel a háta mögött a magát már korábban nyeregben érző zuglói polgármester? Aki megnézte az íróasztalon feszengő Karácsonyt, az látta, hogy jóformán semmilyet. Apró bakival indult az élő adás, mert ugyan már elindult a közvetítés, Karácsony azonban még bambán nézett a semmibe, emiatt diszkréten morogtak is egyet a kollégák. A derék kerületi polgármester azon nyomban megrázta magát és fájó sirámokkal kezdte az élő adást:
Azt eddig is tudtam, hogy lesz a DK-nak jelölje az előválasztáson, csak eddig azt hittem, én leszek az de ilyen a politika…
Igen, ilyen a politika és ilyen Gyurcsány Ferenc is, de aki az ördögnek dolgozik, az bizony kínnal fizet. Azért ez legalább őszinte gondolat volt, és a savanyú vigyor mögül végre némi neheztelés is előjött, épp annyi, hogy majd egy barackot azért elnyomjanak a fején. Érdekes viszont, hogy a DK-t és Gyurcsányt korábban ekéző Karácsony most fájó szívvel vette tudomásul, hogy nem ő Gyurcsány kiskedvence, aki tulajdonképpen kihátrált mögüle, így más gazdi után kell majd néznie szomorú kutyaszemekkel. Lépjünk azonban túl a könnyfakasztó nyitányon: tökéletes semmitmondás és demagógia jellemezte a következő másodperceket, ahol ugyanezzel a savanyú almába harapott ábrázattal próbálta bizonygatni a nézőknek, hogy ő bizony tényleg örül Kálmán Olgának, mert szerinte minél több a program és a vita, annál nagyobb lesz az összellenzéki főpolgármester legitimitása. Ezeket a rendkívül hiteles és őszinte örömöt jelképező gondolatokat tovább tudta fokozni a súlytalan politikus, aki elmondta, hogy ő elsősorban nem Tarlós Istvánt akarja legyőzni, hanem a budapestiek legfontosabb problémáit, például a légszennyezettséget, az ingatlanárakat és a nyomort. A konkrét és kidolgozott programok nagymestere sajnos Zuglóban már bizonyította tökéletes alkalmatlanságát, azonban most megtudtuk, ha őt támogatjuk, akkor legyőzi a nyomort. Az emberiség történetében még senkinek sem sikerült ezt megoldani, de itt az idő, Karácsony Gergely fel fogja számolni a nyomort. Jegyezzük meg jól!
Én győzni akarok!
– mondta ezt követően, olyan meggyőződéssel, mint amikor egy kisgyerek félve kér még egy szelet csokit, de valójában nem bízik benne, hogy kapni is fog. Azonban meg is magyarázta, hogy mivel lehet erre képes: Az álságos zöld-vörös gondolat már az MSZP-nek is rendkívüli sikereket okozott az EP-választásokon, egészen 6 százalékig jutottak, most pedig Karácsony arról beszél, hogy zöld és baloldali programmal szeretne indulni. Szerinte ez a program azokat képviseli, akik joggal aggódnak a világvége miatt és a hónap vége miatt. Az amerikai kommunista Alexandria Ocasio-Cortez őrülete tehát Karácsonyt is megfertőzte, a gond ott is csak az, hogy a valódi természeti problémákat csupán politikai haszonszerzésre használnák, valódi gondolatok és megoldási tervek nincsenek mögötte. A zuglói vátesz az utolsó másodpercekre egészen belemelegedett a másfél perces szónoklatába, és a végén majdnem elhitte magának, hogy alig várja a vitákat a Momentum és a DK jelöltjeivel. Egy biztos, ilyen elánnal, ahogy Karácsony mondta, még nem láttam valakit győzni akarni. A három testőrt megszégyenítő daliás lendülettel és dobogó szívére rakott kézzel zárta a videóját a parkolási rendszerek nagymestere:
Egy mindenkiért, mindenki Budapestért!
Forrás: PestiSrácok.hu, Karácsony Gergely Facebook oldala; Fotó: MTI
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató