2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Sziva Balázs az újabb áldozata a Facebook cenzúrának

A Romantikus Erőszak frontemberének profilját is sikerült eltüntetni a legnagyobb közösségi oldal cenzorainak.

Sziva Balázs a nemzeti oldal egyik ikonikus alakja. Nemzeti rockcsapatával, a Romantikus Erőszakkal már a 25. éves fennállást ünnepelhette. Az elmúlt években úgy lép fel telt házas koncerteken, hogy nincs Facebook oldaluk, nem játsszák a dalaikat a rádiók, a TV-ben nagyon kevés megjelenést kapnak, illetve az újságok hasábjain sem találkozhatunk velük.

Korábbi interjúnk - KATT IDE!

A Romantikus Erőszak Facebook profilt már évek óta letiltották a Facebookon, az utóbb időben egy privát profillal tudott "életben maradni" a közösségi oldalon. Arra most kapott egy 30 napos tiltást (sima profilkép, még csak tiltott jelkép sem volt rajta), majd néhány nappal később meg is szüntették a profilt.

Így már a koncert eseményeket sem tudja meghirdetni a csapat, ezért még nehezebb lesz megszólítani a rajongókat. Szinte minden magyar csapat úgy tudja magát a legjobban reklámozni, hogy egy koncert eseményt hoz létre a közösségi oldalon. A RomEr-nek már erre sem lesz lehetősége...

Az elmúlt hónapokban Toroczkai Lászlót, a Mi Hazánk elnökének 200 000+ kedvelővel rendelkező oldalát tiltotta le a Facebook. Neki már a nevét, illetve arcképét sem lehet megjeleníteni a Facebookon, mert automatikusan letiltja a rendszer.

A külföldi nacionalisták már a Telegramon és a Vk.com-on vannak

Nem csak hazánkban tombol a Facebook cenzúra. Több neves jobboldali bloggert, aktivistát, rádióst és újságírót is letöröltek az elmúlt hónapokban.

Név szerint:

Tommy Robinson Alex Jones Paul Joseph Watson Ignaz Bearth Boris Le Lay

Említhetjük a lengyeleket és az olaszokat is.

A Facebook közvetlenül a májusi EP-választások előtt 27 lengyel oldalt tiltott le, amelyeknek közel 2 millió követője volt. A Facebookról letiltott lengyel jobboldali médiumok beperelték a techóriást. A cenzúrára panaszkodtak az olaszok is. A Facebook 23 közösségi oldalt tiltott le, összesen 2,4 millió követőt semmisített meg, és több mint a felük a kormánypártokhoz köthető, legalábbis őket támogatja.

A Vadhajtások oldalát a tavalyi választások előtt lőtték ki, majd csodával határos módon visszaadták. Azóta 55000 kedvelővel rendelkezünk, de adminjaink folyamatosan kapják a 30 napos tiltásokat.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató