2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Blanka padlót fogott: kiközösítették az iskolában, meghurcolták, pokoli félév van mögötte

A magát ellenzéki politikusnak valló, káromkodó diáklány az Átlátszónak panaszkodott, hogy mi történt vele az elmúlt félévben.

“Egyszer csak elkezdtek levegőnek nézni”

Ám amint ismert lettem országosan ennek a beszédnek köszönhetően, egyszer csak levegőnek kezdtek nézni. Az egész közösség elfordult tőlem. Beléptem a terembe, nagyon hűvös lett a hangulat, nem szóltak hozzám, mintha skarlát betű lett volna rajtam. Én kezdeményeztem a beszélgetéseket, de ezek bájcsevegésekbe mentek át. Érezhető volt a feszültség. Hangsúlyozom, az addigi legjobb barátaimról is beszélek. Persze ilyenkor mindig kell valami indok. Itt az volt, hogy nagyképű lettem - panaszkodott az Áder Jánosnak beszólogató, az ellenzéki roncsok által felkapott diáklány.
"nehezen dolgoztam fel, hogy egyszer csak fontos politikai szereplők keresnek engem..."
- természetesen nem tartja magát beképzeltnek, de azért magát a fontos politikai szereplők közé sorolja... Az interjú során azt is elmondta Blanka, hogy súlyos kiközösítésnek lett áldozata:Úgy tudom, nem csupán diáktársaid viselkedtek veled így - tette fel a kérdést az Átlátszó munkatársa:
"Néhány tanár is. Volt olyan, aki azt mondta, hogy nem hajlandó velem közös tablón szerepelni. Hiteles forrásokból jutott el hozzám az információ"
Aztán elérkezett a katarzis is, Blanka elmúlt féléve pokoli volt:
Számomra pokoli volt ez a mintegy 6 hónap. Reggel nem akartam iskolába menni. Ilyenkor mindig egy órával hamarabb keltem, hogy ezt kisírjam magamból. Az is felmerült, hogy inkább magántanuló leszek. Amint beértem a suliba, feltűnt körülöttem ez az idegtépő csend. Tulajdonképpen így telt az egész napom, a túlélésre játszottam, és a végét vártam.
Nem maradhatott ki egy kis fideszezés sem, a Fidelitasról is beszélt hősnőnk:
a helyi Fidelitas, akik, amikor szembe jövök velük az utcán, rám sem köszönnek, majd kevéssel ezután kitesznek rólam egy írást, hogy milyen undorító alak vagyok, a város szégyene, tehát szóban vagy írásban belém is kötöttek. De ez óvodás színvonal.
A kirekesztésről: https://youtu.be/zwir1qI5FXU Persze az iskola a hibás, - meg mindenki más - hogy ha valaki nyíltan kiáll és a véleményét vállalva az ország első három emberét gusztustalan stílusban leszólja, és a kormány média visszalő...
Ezt a történetet azonban mégis fontosnak tartottam elmondani, mert lényeges, hogy ha más ember jut ilyen helyzetbe, hogy mondjuk politikai véleménye miatt őt megtalálják, akkor jobban fel tudja ezeket dolgozni, legyen felkészültebb, mint én. És azt is fontosnak tartanám, hogy az iskola a jövőben megakadályozza a kirekesztést.
Forrás: Átlátszó nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató