2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kovács László összeolvasztaná a DK-t és az MSZP-t

[fb_button]

A szocialista pártban Horn "Pufajkás" Gyula idején vezető szerepet játszó volt pártelnöknek jelenleg nincs semmilyen vezetői posztja az MSZP-ben, de „bárkivel szívesen együttműködne”.

Már 2010 óta nem a teljesítmény alapján választották ki az MSZP vezetőit

– mondta a Magyar Hírlapnak Kovács László, aki emellett azt is közölte, hogy

örömmel támogatná az MSZP és a DK egyesülését, ha az a két párt egyenjogúságát biztosító feltételekkel történne meg.

A Magyar Hírlap interjújából az is kiderül, hogy Kovács támogatja Karácsony Gergelyt főpolgármesterként.

"Személyes véleményem, hogy Karácsony Gergely alkalmas jelölt a főpolgármesteri tisztségre. Örülök annak, hogy a demokratikus oldal őt jelölte, az előválasztáson ő kapta a legnagyobb támogatást, és remélem, hogy el is fogja nyerni a főpolgármesteri tisztséget."

Kovács az ellenzéki összefosással is egyetért, szerinte csak így dönthető meg a kormánypárt egyeduralma:

"A Fideszt a kétharmados fölénye legyőzhetetlenné teszi, hiszen a Fidesz egyetlen jelöltjével fél tucat egymással is versenyző ellenzéki jelölt áll szemben. A győzelmet választási körzetenként csak egyetlen, a teljes ellenzék által támogatott induló vívhatja ki."

Azzal viszont nem ért egyet, hogy a roncsok elzárkóznak a "Fidesz-médiától" és nem fogadják el a kormánypárti médiumok meghívásait:

A másik oldalt támogató sajtón keresztül lehet új szavazókat megnyerni. A kampányban a célpontot elsősorban nem a már meggyőzött emberek jelentik, hanem a meggyőzendők. Közülük kerülhetnek ki az új szavazóink. Megjegyzem, engem már néhányszor ki akartak zárni a pártból, amiért elfogadtam például a Hír Tv vagy az Echo Tv meghívását. 

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e a DK és az MSZP összeolvasztásával, így felelt:

Ami a két baloldali párt összeolvadását illeti, tisztességes, a két párt vezetőinek és tagjainak egyenjogúságát biztosító feltételekkel ezt örömmel támogatnám. Szívesen dolgoznék újra együtt azokkal a volt kollégáimmal, barátaimmal, akikkel osztoztunk a korábbi sikerekben. Az utóbbi években is örömmel vettem részt azokban az akciókban, rendezvényeken, amelyeket a két párt szervezetei közösen hirdettek meg. A jelenlegi parlamentben nem látok olyan pártot, amely közelebb állna hozzánk, mint a Demokratikus Koalíció.

A TELJES INTERJÚ ITT ELOLVASHATÓ!

Forrás: Magyar Hírlap

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató