2024. április 17. - Rudolf
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Lövöldözés volt Németországban egy zsinagógánál, többen meghaltak 📷🎥🔄

Lövöldözés volt szerdán a németországi Halle városában, a helyi rendőrség első adatai szerint többen meghaltak, a Bild című lap szerint tüzet nyitottak egy zsinagógánál és kézigránátot hajítottak egy zsidó temetőre, az elkövetőt a rendőrök üldözőbe vették. A férfi információk szerint Lipcse felé menekült el.
Lövöldözés volt szerdán a németországi Halle városában, a helyi rendőrség első adatai szerint többen meghaltak, a Bild című lap szerint tüzet nyitottak egy zsinagógánál, és kézigránátot hajítottak egy zsidó temetőre. Legalább ketten meghaltak. A rendőrség őrizetbe vett egy 27 éves német fiatalembert. Kedden és szerdán tartják a zsidó ünnepet, a jóm-kipúrt.
Egy 27 éves német fiatalember a hallei lövöldöző - jelentette egybehangzóan több hírportál szerda este. A beszámolók szerint a neonáciként jellemzett Stephan B.a katonai sisakjára szerelt kamerával élőben közvetítette a legfőbb zsidó ünnepnap, a jóm-kipúr miatt hívőkkel teli hallei zsinagóga elleni támadását.A férfi azonban nem tudott áthatolni a megerősített, biztonsági kapun, és az épület melletti temetőbe se jutott be. A sikertelen támadás után az utcán hátulról lelőtt egy fiatal nőt, aki éppen arra járt, majd autójával egy közeli török büféhez hajtott, amelyben lelőtt egy férfit, és elmenekült. A támadó menekülés közben tűzpárbajba került a rendőrökkel, és megsebesült. Egy közeli településen ismét lövöldözni kezdett, és elrabolt egy taxit. Végül Hallétól nagyjából 30 kilométerre fogták el, miután nekihajtott egy teherautónak.A támadásban ketten haltak meg, két sérültet a helyi klinikán ápolnak, mindketten lőtt sérülésekkel kerültek be. Az egyiküket meg kellett operálni, a másik sérültről nincs információ. A Bild német hírportálon megjelent egy fotó, amelyen egy férfit fognak el kommandósok.
Egy helyi rádiónak nyilatkozó szemtanú azt mondta, hogy az elkövető megpróbált betörni a zsidó temetőbe, többször rálőtt az ajtóra, majd egy lányra is, aki a villamosmegállóból jött. A Deutsche Bahn a vasútállomást is lezárta Halléban. Közben megjelent az interneten egy videó, az mdr.de közölte, a leírásuk szerint az egyik támadó látható rajta Halléban.  
 Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató