2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Demszky: Meg kell kerülni az Orbán kormányt!

A 20 évig (Budapestet tönkretevő) regnáló ex-főpolgármester a szélsőbalos Klubrádiónak nyilatkozott Karácsony gyözelmével kapcsolatosan.

A músorvezető megkérdezte: Van esélye a fővárosnak kiszabadulnia a NER fogságából?

Demszky erre reagálva kifejtette, hogy

Nem látok erre esélyt, ismerjük a NER természetét, abból kell kiindulnunk, hogy a kormányzati politika az lesz, ki fogják "szárítani" az önkormányzatokat, nem lesz pénz.

Elmondta: Gyakorlatilag az önkormányzatok példáján próbálja majd a rendszer bizonytani azt, hogy az ellenzék az kormányképtelen.

1998 és 2002 között szerencsénk volt, hogy voltak tartalékaink a privatizációból adódoan, több tízmilliárd forint. Ezért tudtuk működtetni a várost.

A főpolgármesternek az is feladata, hogy hajtsa végre a beruházásokat, hogy javítsa a közszolgáltatásokat. Ez pedig akkor megy, ha szövetségeseket talál ehhez, ezért kell ez a világvárosi rang. Ezért kell ide meghívni az EU alelnökét, Frans Timmermanst. Meg kell teremteni a kapcsolatot a világbankkal újra, meg kell teremteni azt a lehetőséget, hogy a főváros közvetlenül forduljon Európai Uniós forrásokhoz, egyes beruházások megvalósításához.

Meg kell kerülni az Orbán kormányt! Ezért kell a nemzetközi segítség.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató