2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Németh Sándor beleállt KariGeribe: nagy ellenállás lesz, ha támogatja a meleg mozgalmat

A Hit Rádió élő választási műsorában Kauzál Alexandra és Kulifai Máté műsorvezető kérdezte a Hit Gyülekezete vezető lelkészét, Németh Sándort a választási eredményekről és annak következményeiről.
 

"Szerepet játszhatott az eredményekben a Borkai-ügy, de az utóbbi időben nagy volt az elégedetlenség a kormány munkájával szemben, és sok tényező játszott szerepet abban, hogy kiegyenlítettebb az eredmény. Nyilván a Fidesz előnye megmaradt, de nagyon feljött az ellenzék.

A Fidesznek felül kell vizsgálnia az elmúlt egy év politikáját és le kell szűrnie ebből a tanulságot. Sok olyan eredmény van, ami alapján izgalmas belpolitikai élet várható. Nem kell megijedni: Jobb ha a képmutató keresztény propaganda lekerül a napirendről. Jobb, ha az evangélium hirdetését az egyházakra hagyják. 

A hatalomnak meg kell tanulnia, hogy nem tud kereszténnyé tenni senkit sem. Nagy problémák ebből is származtak. Nem lehet társadalmi igény felett preferálni az egyházakat, mert látjuk, hogy bizonyos városokban, nem jöttek be az ezekhez fűzött remények.

Pál apostol azt mondta, hogy akik vallják Istent, de a cselekedeteikkel tagadják, azok Isten előtt utálatosak és minden jó cselekedetre alkalmatlanok. Szerintem Pál apostol e mondata nagyon érvényes a mostani Magyarországi helyzetre. 

Nagyon vigyázni kell a keresztény névvel való visszaéléssel. A keresztény kifejezés, a Krisztus kifejezésből származik, Krisztus pedig Isten. A Biblia világossá teszi, hogy Isten nevét hiába nem szabad fel venni. Ezzel nem lehet játszani. Ha valaki keresztény, akkor éljen úgy.

Valóban ebben a Borkai-ügy nagyon negatív hatású volt - az egész Fidesz keresztény elvű  vonulatára. 

Hagyni kellene, hogy a keresztény világ a saját értékrendje szerint és eredményei alapján hozzon létre egy olyan értékrendet, amelyen keresztül kialakulhat a keresztény közélet. A hatalomnak ezt nem kell manipulálnia. 

Sokkal jobban tud működni egy olyan személy népszerűsítése, aki a saját képességeire hagyatkozik, mint egy olyané, aki kereszténynek vallja magát, de a cselekedetei teljesen ellentétben vannak ezzel.

Nem feltétlenül rossz ez az eredmény, annak ellenére, hogy nagy változások várhatóak Budapesten. 

A Hit Gyülekezete továbbra is szilárdan áll az erkölcsi ítélete mellett, és ha Karácsony Gergely továbbra is támogatni fogja a meleg mozgalmat, akkor nagyon nagy ellenállás fog létrejönni Budapesten ez ellen, amiben a Hit Gyülekezete is nagy szerepet fog vállalni.

Szerintem nem nagyon tud más irányt venni a város vezetése az eddigiekhez képest, hiszen az önkormányzat az nem kormány, így nem tudják nagyon elvinni erkölcsileg más irányba a belváros irányítását."

Arra a hírre, hogy a budaörsi polgármestert, azaz Wittinghoff Tamást annak ellenére újra megszavazták, hogy ő is szexbotrányba keveredett az elmúlt hetekben azt mondta, hogy:

"Ez nem a budaörsiek bibliai alapokon lévő erkölcsítéletét bizonyítja, hanem az ellentétét. Legalább annyira visszataszító a tette, mint a Borkai úré, de a Borkai ellen felhozott anyagi és kokainfogyasztással kapcsolatos vádak csak vádak és nincsenek bizonyítva. Sok víz kell, hogy még lefollyon a Dunán ahhoz, hogy a magyar emberek erkölcsítélete elérje a nyugati emberekét. Ilyennel azért az Egyesült Államokban, vagy a szomszédban, Ausztriában megbuknak a politikusok. Ez az ország még egy posztkommunista társadalom. Nem könnyű a keresztény értékeket elfogattatni az emberekkel és különösen nehéz az, hogy azok az emberek, akik befogadták Krisztust az életükbe a bibliai erkölcs alapján építsenek ki életet.

Tragédia a magyar társadalom számára, hogy nem előre megy, hanem egy mókuskerékben van. Lehetséges, hogy 2 év múlva egy olyan nagy fordulat fog történni, mint 2010-ben csak fordítva."

Forrás: Hitradio.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató