2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Rendkívüli: a görög szigeteken hajtóvadászat indult az NGO-k ellen

Több szélsőbalos NGO aktivista számolt be incidensekről, miszerint Leszbosz szigetén, Mitilíni városában megtámadták a helyiek. A zömében német és holland nem kormányzati szervezetek tagjainak most rejtőzködniük kell, hogy ne essen bántódásuk.Ez egy világos üzenet a görögöktől: Takarodjatok onnan!Már tegnap beszámoltunk külföldi aktivistákat, riportereket ért támadásokról. Ez a hajtóvadászat folytatódott a görög szigeteken, szinte nem kívánatos személyek lettek az NGO-k tagjai. A bajban nagyon összetartanak a görögök, megérezték a veszélyt és felismerték a belső ellenséget. Továbbá az is mutatja az összefogást, hogy a helyiek szinte egy emberként segítik, támogatják a rendőröket és a katonákat.A görög határ közelében élők és vállalkozások ételeket és italokat vittek a Görögországot védő rendőröknek, határőröknek és katonáknak. Mindenki szervezkedik és szolidaritást vállal mindazokkal, akik ellenállnak a inváziónak, mert erősnek kell maradniuk. A helyieknek mindig van egy jó szavuk a honvédőkhöz. Orestiadán, a határ melletti kisváros lakói így fogadják a hadsereget:  A görög Himnuszt énekelve tettek fogadalmat, hogy életük árán is megvédik az anyaföldet.Máshol is fogadkoznak, illetve készülnek a határra a görög katonák:  

"Készen állunk, hogy megvédjük Görögország határait. Szemben állunk azzal a nyomorúsággal, amit Törökország hozott ránk!"

 Közben a kormány is gondoskodik az utánpótlásról, megerősítették a határvédelmet. Lockheed C-160 Hercules típusú repülőgéppel szállították az új katonai egységeket Alexandroupoliszba, a török határhoz közeli Evrosz tartományba.Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu T.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató