2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Március 15: Nagykanizsai csoda, 10.200 darab nemzeti színű zászló

Nagykanizsán egy civil szervezet kezdeményezése után 10200 db nemzeti színű zászlót helyeztek ki a Deák térre. Úgy volt, hogy ovisok, kisiskolások segítenek majd ebben, de az élet közbe szólt! Le a kalappal azok előtt akik ezt megcsinálták, hogy méltóképpen megemlékezzünk március 15.-ről. Annyira szép látvány! Most egy kicsit csodahely lett!
Az Aranykor Nagykanizsa civil egyesület és a Thúry Vitézlő Oskola közös akciójának köszönhetően pénteken kicsivel több mint tízezer, papírból készült zászló borította be a Deák téren a 48. gyalogezred emlékműve előtti füves területet, számol be a zaol.hu.
Az országban egyedülálló eseményre korábban műsort is terveztek, ám ezt a koronavírus-­fertőzés elleni védekezés jegyében végül is lemondták.
Ünnepi zászlótenger a kanizsai Deák téren

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Viszont a kanizsai és környékbeli iskolák és óvodák által készített temérdek nemzetiszínű lobogót az aktivisták kitűzték. Egyedüli intézményként ebben a piarista óvodások lehettek segítségükre.
   Dicsőség '48 hőseinek, tisztelet a bátraknak!" Minden nép akkor, azáltal és addig értékes, amíg és amikor saját életformáját éli. Nem mások jótulajdonságait próbálja utánozni, hanem a saját jótulajdonságait fejleszti, a maga kebelében kialakult erkölcs szerint él és attól el nem tántorodik. A magyarnak lehetnek hibái, de nyíltak vagyunk és becsületesek, szókimondók, gyakran nagyon is azok. Becsületünk előbbrevaló a jólétünknél. És sohasem voltunk alattomosak, sohasem voltunk szószegők." Gróf Teleki Pál
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató