2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Az ellenzék kínosan hallgat az EU-ról, viszont a Munkáspárt keményen beléjük szállt

A kommunista Thürmer Gyula vezette párt sokkal normálisabb, mint az ellenzéki pártok együttvéve. Több kérdésben is konstruktívan viszonyul a kormányhoz, ezekről szemezgettünk a párt hivatalos honlapján.Az MSZP-t undorítónak nevezte, mert nem szavazzák meg hétfőn a veszélyhelyzet meghosszabítását:

Az MSZP Olaszország sorsára akarja juttatni Magyarországot

Az MSZP nem lesz partner abban, hogy segítséget nyújtson egy olyan törvény elfogadásához, amely határozatlan időre kiszolgáltatná Magyarországot, a magyar embereket Orbán Viktor szeszélyeinek.” – nyilatkozta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke. Felháborító, sőt undorító, hogy olyanok ülnek a magyar parlamentben, akik nem képesek felismerni, hogy nem pártokról, nem Orbán Viktorról van szó, hanem a magyar emberek életéről. A magyar állam minden erejének fegyelmezett és összefogott bevetésére van szükség. Különben jön a legrosszabb! Olaszországban ezrével pusztulnak el az emberek jórészt azért, mert az olasz politikai elit nem volt képes félretenni a vitáit, és időben mozgósítani az országot. Az MSZP most Magyarországot is az olaszok sorsára akarja juttatni. Pusztuljanak a magyar emberek is? Ne engedjük!

Elég az áldemokráciából, szavazza meg minden párt a koronavírus-törvényt!

A kormány benyújtotta az Országgyűlésnek a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot. A kormány a rendkívüli helyzetre való tekintettel rendkívüli intézkedéseket tart szükségesnek, és ezért a szokásostól eltérő, rendkívüli jogköröket kér. Az ellenzéki pártok a „demokráciát féltik”. Tudják, hogy szükség van rendkívüli felhatalmazásra. Tudják azt is, hogy más országok is hoznak ilyen döntéseket. Mindent tudnak, mégis kéretik magukat. Elég az önmutogatásból, az áldemokráciából! Felszólítunk minden parlamenti pártot: szavazzák meg hétfőn a korona vírus-törvényt!  

A tőkés Európai Unió parancsolgat, de nem segít

A válság megmutatta, hogy az Európai Unió nem képes az európai népeket sújtó problémákra megoldást találni. Segítették a migrációt, nem törődtek azzal, hogy Európa népei nem kérnek belőle. Szankciókat hirdettek Oroszország ellen, óriási károkat okozva az európai országoknak, Most meg itt a járvány! Igazat mond Gianluca De Feo, az olasz La Repubblica napilap főszerkesztő-helyettese: az Európai Unió morális csődben van. Olaszország maszkokat, gumikesztyűket és műanyag szemüvegeket kért Európától, hogy csak a legelemibb feltételei meglegyenek a koronavírus elleni harcnak. De kérése válasz nélkül maradt. Franciaország és Németország megtiltotta ezen termékek exportját.

Németország: jobban félnek Hitler emlékétől, mint a koronavírustól

Kramp-Karrenbauer német hadügyminiszter bejelentette, hogy a német hadsereg segít a járvány leküzdésében, de óvott a „túlzott várakozásoktól”. A Bundeswehr a logisztikai, szállítási, egészségügyi feladatok terén és a közbiztonság fenntartásában tud segíteni. A miniszterasszony szerint a hadsereg 180 ezer katonája, 115 ezer tartalékosa és 3 ezer katonaorvosa az „ország vastartalékát jelenti”, amit akkor kell bevetni, ha a polgári szolgálatok már nem képesek ellátni feladataikat. Egyébként is „értelmes” vita folyik Németországban arról, hogy a hadsereg bevetése nem emlékeztet-e a náci időkre! Nyugodtan lehet vitatkozni, végül is „csak” 16 ezer korona vírusos beteg van Németországban, vagyis egy millió lakosra 191 megbetegedés esik. Magyarországon egy millió lakosra 8,8 megbetegedés van, a Honvédséget mégis bevetik.

A NATO köszöni szépen, jól van, de nagy ívben tesz a mi egészségünkre

Nagyon vidám Stoltenberg NATO-főtitkár és Wolters amerikai tábornok, a NATO-csapatok főparancsnoka, noha a szövetséges országok lakossága rendkívüli veszélyek között már kezdi elszenvedni a koronavírus következményeit. Wolters kijelentette, hogy a NATO továbbra is ellátja légtér és a tengeri utak védelmét, fenntartja a NATO külföldi katonai akcióit, továbbra is katonákat tart Kelet-Európában, Afganisztánban és Koszovóban. A NATO köszöni szépen, jól van, de nem foglalkozik az emberek egészségével.Vadhajtasok.hu
 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató