2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kifakadt a bolgár képviselő: „A brüsszeli elit eltemeti Európát”

A bolgár parlamenti képviselő Georgi Markov szerint az EU politikusai felelőtlenül eladták Európát az iszlámnak, és ezzel gyalázatos módon pukkant ki a neoliberális buborék.Georgi Markov volt alkotmánybíró, jelenleg polgári kvóta alapján a kormányzó jobbközép Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) párt parlamenti képviselője. Az országgyűlés üléseinek a szüneteiben Budapesten él, saját lakása van a Belvárosban. Markov a bolgár média egyik rendszeres főszereplője, nagy tisztelője hazánknak, Orbán Viktorról írt Orbán, a fenomén című könyve hatalmas sikert aratott Bulgáriában, immár negyedik kiadást érte meg, Bulgária 20 városában dedikálta könyvét teltházak előtt, országjárását csak a koronavírus terjedése miatt kellett megszakítania.

„MARKOV A NAPOKBAN ÉLES KIROHANÁST INTÉZETT A KÖZÖSSÉGI OLDALÁN AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGNAK A KORONAVÍRUS EURÓPAI TERJEDÉSÉVEL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSI CSOMAGJÁVAL SZEMBEN”

Mint ismeretes, a Bizottság javaslata szerint lezárnák a határokat a külföldiek előtt Európa 30 országában, a Schengen-övezetben és azon kívül, illetve kizárólag a valóban fontos beutazásokat engedélyezné külföldről.Markov úgy véli, hogy az Európai Bizottság elnöke által javasolt intézkedések elkéstek, nem helyénvalók, nem adekvátak, amit az olaszországi, franciaországi, spanyolországi és bulgáriai tragikus események is bizonyítanak: „Európát nem földrengés, nem szökőár, hanem az iszlám betolakodó hullám és kívülről hozott járvány sújtotta, amelyet az európai intézmények nem voltak képesek kezelni. Magukra hagyták a tagállamokat, amelyek egyenként külön-külön kénytelenek voltak lezárni határaikat. A brüsszeli elit eltemeti Európát. Tűnjetek el!” – írta Markov a közösségi oldalára a hét elején.

„BULGÁRIÁBAN EDDIG 91-EN BETEGEDTEK MEG A KORONAVÍRUSBAN, KETTEN HUNYTAK EL”

Georgi Markov a közösségi oldalán tett bejegyzést követően két nappal később a Focus Rádiónak adott interjújában kommentálta a közösségi oldalán tett kritikáit, miközben helyeselte a bolgár miniszterelnöknek, Bojko Boriszovnak a szerepét a koronavírus okozta válság kezelésében. A rádióinterjúból kiragadtuk a leglényegesebb részeket, amelyeket változatlan formában közlünk. „Ezeknek az embereknek el kell tűnniük. Az egész Európai Parlamentnek, az egész Európai Bizottságnak az összes biztossal, ők hozták létre a neoliberális modellt, amelyet képviselnek. Olyan tragédiát hoztak Európába, amely túltesz a kommunizmus okozta károkon. Nagyon sajnálom, hogy 30 évvel a berlini fal leomlása után ezt kell mondanom. A kommunisták legyilkolták saját nemzetük elitjét. Ateisták voltak, de mégsem likvidálták a kereszténységet, fenntartották a hagyományos házasságot, nem engedték be az iszlámot. Csernobilt csináltak, de Európa akkoriban nem élt át ilyen dolgokat, mint ami most folyik. Fel kell hívnom a figyelmet a híres szerzőre, Coralie Delomra, aki a Le Figaróban leírja, hogy

„AMI MOST TÖRTÉNIK EURÓPÁBAN AZ A NEOLIBERÁLIS MODELL ÖSSZEOMLÁSÁT ÉS CSŐDJÉT JELENTI. UGYANÚGY, MINT AHOGY AKKORIBAN CSERNOBIL KATASZTRÓFÁJA A SZOVJET KOMMUNISTA MODELL BUKÁSÁT”

Sose gondoltam volna, hogy földrengés és cunami nélkül kívülről behozott vírustól európaiak fognak meghalni, hogy apokalipszis jön létre. Amikor anno Szófiában a Fal koncertjét néztem és Roger Lotters szentjánosbogárként énekelt, boldogok voltunk, hogy Európához tartozunk, nem gondoltuk volna, hogy 30 év múlva a változásokat követően az emberek úgy fognak hullani, mint a legyek. Szomorú dolog, hogy az Olaszországról, Spanyolországról közvetített híradásokat nézve az ember visszatér az ifjúságába a múlt század ’70-es éveibe. Ezt érdemli meg Európa és az európai népek? Az emberek legyekként hullnak, Barcelona, Madrid és Olaszország városainak utcái pedig üresek. Tény, hogy hibázott az olasz kormány a válság kezelésében, de a nagy kérdés inkább az, hogy hol volt az Európai Parlament, amely az első ülésén is az Isztambuli konvenciót erőltette nagy elánnal azzal az ürüggyel, hogy védi a nőket és a gyerekeket az erőszaktól. Kedves elvtársak, gender urak és hölgyek az EP-től, menjetek el, tűnjetek el! Milyen erőszakról beszéltek?

„EURÓPA A LÁBAITOK ELŐTT HALDOKLIK, DE TI MIÉRT NEM ÁLLÍTOTTÁTOK LE KÍNÁBÓL A LÉGI JÁRATOKAT, A LEGSZÉGYENLETESEBB MÓDON HAGYTÁTOK TOVÁBB KÖZLEKEDNI ŐKET?”

Amikor január végén az olaszok leállítottak öt járatot, amelyek a járvány fészkéből, Wuhanból érkeztek, ti hagytátok, hogy Németországban vagy Franciaországban az utasok átszálljanak és úgy érkezzenek Olaszországba. Hol volt az európai szolidaritás? Mit küldtetek Olaszországba? Orvosokat, maszkokat vagy kórházi felszereléseket? Milyen határokról beszéltek? Tíz napja még Angela Merkel felháborodott a határok lezárása miatt. Magukra hagytátok az európai országokat, hogy egyenként boldoguljanak.

„A BERLINI FAL LEOMLÁSÁNAK 30. ÉVFORDULÓJA, ÉS AZ ÚJ FALAK EMELÉSE, A HATÁROK BEZÁRÁSA UTÁN EURÓPA MÁR SOSEM LESZ A RÉGI. A NEOLIBERÁLIS BUBORÉK KIPUKKADT ÉS NAGYON SAJNÁLATOS, HOGY ILYEN GYALÁZATOS MÓDON”

A 70 évesek Olaszországban a szemétdombra kerültek, mert lehetetlen gyógyítani őket. Az orvosok kiválasztják, kit mentsenek meg és kit nem. Ez lenne a 21. század Európája?  Nem, ez a brüsszeli neoliberális bürokraták Európája! Tűnjön el Merkel és mindenki a környezetéből. Megengedték Európa iszlamizációját és gondatlanságuk miatt most némán szemlélik az európaiak fizikai megsemmisítését. Az iráni és afganisztáni migráns urak, akiket ők tolerálnak, már csúzlikkal vannak felszerelve, amivel köveket hajíthatnak a görög rendőrökre, az EU egy szuverén országát támadták meg. Miért nem küldtek oda egy katonát se? Sem Franciaországból, sem Németországból, sem Ausztriából? Most üres utcákat kell néznünk. Nincs sem futball, nem lesz olimpia, mert nem lehet selejtezőket megrendezni. Hajdanán az olimpiák idején felfüggesztették a háborúkat, most le kell állítanunk az olimpiát, a ti nemtörődömségeteket miatt. Milyen szolidaritásról és milyen európai értékekről beszéltek? Mi lehet nagyobb érték a polgárok egészségénél és életénél, amit ti nem tudtok biztosítani? Hol van Manfred Weber, hova bújt el? Hé, Weber, te kereszténydemokrata vagy, legalább is annak vallod magad. Hívd össze a legnagyobb parlamenti frakciót, hozzatok döntéseket.

„KÉRJETEK BOCSÁNATOT, VESSETEK KERESZTET. DE TI HALLANI SEM AKARTOK A KERESZTÉNYSÉGRŐL, ELADTÁTOK EURÓPÁT AZ ISZLÁMNAK, ÖT ÉVE FELEMELTÉTEK A KEZETEKET, HOGY MAJD ERDOGÁN VIGYÁZNI FOG RÁTOK”

Szerencsére jönnek radikálisabb jobboldali formációk, amelyek se nem fasiszták, se nem szélsőségesek, amelyek megfékezik Európa iszlamizációját. Ezeket a mozgalmakat inkább keresztényinek nevezném, a’la Orbán, a’la Kacczynski, a’la Johnson, a’la Salvini. Európának ilyen emberekre van szüksége, akik törődnek a polgárok egészségével és életével” – hangzik a bolgár képviselő, Georgi Markov elkeseredett és dühös segélykiáltása.Forrás: Moszkvater.com
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató