2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A hazaáruló Momentum munkaszüneti nappá nyilvánítaná az "Európa-napot"

A Momentum két európai parlamenti képviselője, Cseh Katalin és Donáth Anna, egy közös videóban köszöntötték az Európai Uniót az Európa-nap alkalmából.

70 évvel ezelőtt, május 9-én tárta Robert Schuman francia külügyminiszter a világ elé tervét, melyben az Európai Unió elődjét, az ESZAK létrehozását javasolta. Az alapvető célja az volt, hogy egy újabb háború „ne csak elképzelhetetlen, hanem gyakorlatilag is kivitelezhetetlen legyen”.
Ezen az évfordulón, az Európa-napon, a béke és együttműködés európai közösségét ünnepeljük. Azt az Európai Uniót, mellyel elérkezett az európai demokrácia ideje. “Megkaptuk, gyakoroljuk és védelmezzük azt a szabadságot, amivel a szüleink még nem élhettek.” - mondta Donáth. Ezen generációk számára ez a nap ugyanúgy ünnep, mint március 15. Európai magyarként egyszerre kívánják a nemzet szabadságát és a kontinens békéjét - áll a párt közleményében. Ezért a Momentum azt javasolja, hogy legyen a május 9-i Európa-nap munkaszüneti nap! Cseh még hozzátette: “Bár az EU-nál nincs hatékonyabb és igazságosabb módja az európai béke fenntartásának, egy 21. századi párt képviselőjeként egy megújuló Európáért dolgozunk, az EU jelentette szabadságért, az uniós források tisztességes felhasználásért.”.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató