2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Retteghetnek a svédek: Uppsala már lassan veszélyesebb, mint Malmö

Az egykori békés egyetemi város, Uppsala lassan megelőzi Malmöt, mint az ország legveszélyesebb városát. A 45 éve aktív rendőrfőnök kijelentette, hogy ennek oka a jelentősen megnövekedett bevándorlás és a rossz integráció.
Manne Gerell, a Malmö Egyetem kriminológusa szerint 100 000 lakosra számítva több lövöldözés történt az Uppsala régióban, mint Skåne-ban és Stockholmban - jelentette a Fplus magazin . A kriminológus úgy látja, hogy Uppsala már Malmö szintjén áll, ami a bűnőzést illeti, szerinte ez a bevándorlóknak köszönhető és az úgynevezett „sebezhető területek” mintáját követik. (A No-Go-Zónákat előszeretettel alakítják ki ezek a csoportok.) - írja a samnytt.se.A rendőrfőnök, Kenneth Agren elmondta, hogy mikor a pályafutását kezdte maximum kocsmai veszekedésekhez riasztották, annyira nyugodt volt az élet a városban, de ma már minden megváltozott. Manapság gyakori a bandaháború és a leszámolás.
- Rendkívül frusztráló, és kíváncsi vagyok arra, hogy miként állíthatjuk meg ezt a jelenséget. Mi történik a békés Svédországunkkal? Olyan, mintha kullancsok és a vaddisznók egyszerre ellepték volna a városunkat.
-  mondja Ågren. [caption id="attachment_71850" align="alignnone" width="1200"] Kenneth Agren[/caption]   Az újságírók azt kérdezték tőle, hogy a svédek aggódjanak, ha Uppsalába küldik a gyerekeiket egyetemre tanulni. Erre Agren azt válaszolta:
Nem számít, hová küldik a gyerekeket, mert "Lundban, Malmöben, Göteborgban és Stockholmban is ugyanígy érzi magát".
 Bede Zsolt – Vadhajtasok.huT.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató