2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Salvini: Őrültek ülnek a kormányban!

Újabb olasz városban alakult ki koronavírus-gócpont az illegális bevándorlók miatt. Matteo Salvini volt belügyminiszter lapunknak nyilatkozva úgy fogalmazott, a baloldali kormány vagy alkalmatlan, vagy az embercsempészek bűntársa.A koronavírus-járvány által mindeddig nem érintett dél-olaszországi Basilicata tartomány egyik migránsközpontja gócponttá vált az újonnan érkezett bangladesi bevándorlók miatt. A Potenzában található Hotel Viktoriában kialakított befogadóközpont lakói között huszonkét új fertőzöttet regisztráltak, de becslések szerint a fertőzöttek száma ennél is magasabb. A hetvenöt tagú csoportot a hónap elején Luciana Lamorgese belügyminiszter döntéséből költöztették Potenzába. Matteo Salvini, a bevándorlásellenes Liga elnöke azzal vádolta meg a baloldali kormányt, hogy veszélybe sodorja Olaszországot.
„Basilicata immár nem Covid-mentes tartomány. Az olaszokat hónapokon keresztül karanténba zárták, mindeközben a megfertőzött illegális bevándorlók szabadon köthetnek ki”
– mutatott rá a volt belügyminiszter. A római parlament felsőháza egyébként július 30-án dönt Salvini mentelmi jogának megvonásáról. Az agrigentói ügyészség kivizsgálást indítana az Open Arms spanyol civil hajó ügyében, amelynek kikötését tavaly júliusban tizenkilenc napon keresztül megtagadta a belügyminiszter. A vád hivatallal való visszaélés és a fedélzeten tartózkodó 151 bevándorló fogva tartása. Salvini a feltartóztathatatlan migrációs hullámmal kapcsolatban lapunknak úgy nyilatkozott, hogy Olaszország kormánya vagy alkalmatlan, vagy az embercsempészet tudatos bűnrészese. A genovai hajók lassított ütemben indulhatnak el, mert Marokkó rendkívüli ellenőrzéseket követel Olaszországtól. Mindeközben Olaszország déli partjaira pár óra leforgása alatt kétezer személy érkezett, ellenőrzés nélkül. Szicíliában és Calabriában és már Basilicatában is több tucat olyan, koronavírussal fertőzött bevándorló van, akik a betegséget Afrikából hozták magukkal.
„Meggyőződésem, hogy őrültek ülnek a kormányban”
– mondta a bevándorlásellenes szenátor. Kedden napközben egyébként tizennégy hajó kötött ki Lampedusa szigetén, a dél-olaszországi sziget teljesen megtelt illegális bevándorlókkal – 243-an érkeztek. Lamorgese hétfőn járt a szigeten, és gyors megoldást ígért Salvatore Martello polgármesternek, aki vészhelyzet kihirdetését sürgette a szűnni nem akaró migrációs hullám egészségügyi kockázatai miatt.Forrás: Magyar Hírlap
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató