2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Trump betiltotta az érzékenyítő kurzusokat

Legalábbis a hadseregre, a kormánnyal szerződéses viszonyban álló vállalkozásokra és személyekre, valamint a kormányzat anyagi támogatását élvező szervezetekre és személyekre vonatkozóan.Szeptember 4-én a Fehér Ház költségvetési hivatala már feljegyzést készített ebben a témában, és kiadta az utasítást, miszerint a kormányhivatalok és kormányzati ügynökségek többé nem használhatnak fel adófizetői dollárokat olyan Amerika-ellenes propagandát népszerűsítő tanfolyamokra, ahol vitatható faji elméletekről, a fehérek vélelmezett kiváltságairól tartanak előadásokat, vagy azt oktatják, hogy az Egyesült Államok önmagában is rasszista és ördögi ország.Donald Trump ezt az utasítást bővítette ki a kedd esti rendelettel. E tanfolyamok jórészén egyébként a sokszínűségre hivatkozva elsősorban azzal foglalkoztak, hogy a fehér amerikaiaknak bűntudatot kellene érezniük az afroamerikaiak ellen valaha elkövetett bűnökért, a faji megkülönböztetésért. Szeptember elején a Breitbart News című jobboldali lap közölte elsőként az információt, miszerint ilyen jellegű oktatás folyik több kormányhivatalban, külsős szakértőknek adott megbízásokkal. A Fehér Ház akkor azonnal megosztó és kártékony tevékenységnek minősítette e kurzusokat, amelyek – álláspontja szerint – faji előítéleteteket is táplálnak. Russell Vought, a költségvetési hivatal elnöke ekkor tiltotta be e kurzusok finanszírozását. A kedden este kiadott elnöki rendelet elutasítja ezeket a megosztó elméleteket, köztük például azt is, amely azt próbálja tanítani, hogy az Egyesült Államok alapvetően rasszista és szexista, vagy hogy bárki egyénileg felelősséget viselne a vele azonos nemhez vagy népcsoporthoz tartozók által a múltban elkövetett cselekedetekért. A Fehér Ház közleménye hangsúlyozta:
Ez a kártékony ideológia óriási megosztottságot okoz, és az emberi természetnek, történelmünknek, alapértékeinknek és nemzetünk világban játszott egyedi szerepének hamis beállításában gyökeredzik.
Leszögezte azt is, kutatások bizonyítják, hogy a bűntudatra összpontosító tréningek csak megerősítik a torzításokat, és csökkentik a kisebbségek lehetőségeit. Az elnöki rendelet értelmében az amerikai hadsereg kötelékében sehol, senki nem vonható felelősségre azért, ha visszautasítja e nézetek támogatását.
Az amerikaiakat arra kell tanítani, hogy büszkék legyenek ebben a mi nagyszerű országunkban, és ha te ezt nem így gondolod, akkor neked itt semminek nincs értelme
– írta Trump a rendelet kiadása után a Twitteren.Forrás: MTI nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató