2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Donáth Anna rendszeresen egyeztetett Vera Jourovával a kiszivárgott felvétel szerint - Videó

A Momentum belső köreiben készült exkluzív videót közölt a Hír Tv péntek este. Donáth korábban kifejezetten tagadta, hogy egyeztetett a biztossal.A felvételen Donáth Anna beszél más momentumos szereplőkkel egy videókonferencia keretében. A külgazdasági és külügyminiszter az adás előtt pár órával adott interjút az Informátornak és a videót látva úgy fogalmazott, hogy a felvétel nem más, mint a teljes magyar ellenzék újabb „őszödi beszéde”. Úgy tűnik a videó alapján, hogy Donáth Anna benne van a Jourová-jelentés megszületésében. A Garázsviták sorozat egyik részében Donáth Anna még konkrét kérdésre azt válaszolta, nem egyeztetett Vera Jourovával, illetve megjegyezte: „Nem szoktam vele lefekvés előtt csacsogni arról, hogy képzeld Vera, már megint mi történt Magyarországon”. A videóban viszont, az előbbiekkel szöges ellentétben a kamerába mondja a momentumos politikus, hogy háromnaponta beszéltek a biztos asszonnyal. Egészen pontosan: az Informátor birtokába jutott exkluzív felvételeken a Momentum képviselője maga ismeri el, folyamatos kapcsolatban van Vera Jurovával, az Európai Bizottság alelnökével és tanácsokkal látja el. Az ominózus részletek a videóból (szó szerinti idézetek Donáth Annától):
Engem rengetegen keresnek. Hát a jogállamisági kérdések hozzám tartoznának. Vera Jourovával háromnaponta beszéltem telefonon. Informálisan. Ugye, mert hogy nem tudom, akik néznek minket, ti tudjátok-e, de Vera Jourová egyrészt a bizottság egyik alelnöke, másrészt pedig az ő portfoliójába tartoznak a jogállamisági kérdések. Tehát, hogy ez ezért is fontos.
„De hogy nem hajlandóak ennél tovább menni, és akár politikailag elítélő nyilatkozatokat tenni. Ezért tudja a magyar (…) kiforgatni akár Von der Leyen, akár Vera Jourovának a szavait sok esetben. De rengeteg informális telefonhívás, beszélgetés történt – nemcsak velük, hanem az új Sargentinivel is, Gwendoline Delbos-szal, francia képviselő a zöldektől, ő viszi tovább a magyar kérdést… és hát azt kell, hogy mondjam, hogy 90 százalékban sikeres volt az én munkám, nagyon-nagyon sok öngóltól meg tudtam őket menteni, sajnos nem mindegyiktől.”Forrás: Mandiner.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató