2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Amerikai elnökválasztás: Bedeszkázott kirakatokkal készülnek az üzletek az eredményhirdetésre - a mai nap eseményei

Nigel Farage is  Amerikában van, a Brexit-párt alapítója nagy rajongója Donald Trumpnak. Ő készített videókat a bedeszkázott üzletekről, a holnapi választás után balhékra készülnek az emberek.  Az angol euroszkeptikus politikus fel is szólalt Trump oldalán az utolsó napi kampányon.  

Már csak egy nap és eldől, Donald Trump vagy kihívója, Joe Biden lesz-e 2025-ig az USA elnöke. A legfrissebb hírek szerint már 95 millió amerikai szavazott. Ez a 2016-os összes szavazat 69 százaléka, és még van hátra másfél nap!

Joe Biden csak egy hangyányit szerényebb az elnöknél: Trump szerint ez a "valaha volt" legfontosabb elnökválasztás, Biden megelégedett azzal, hogy "életünk" legfontosabb szavazása következik.Sztárok is becsatlakoztak a politikába. Ariana Grande énekesnő 78 millió követője közül elsősorban a floridaiakat buzdítja arra, hogy szavazzanak a demens Joe Bidenre.  Lady Gaga már alig várja, hogy énekelhessen Biden kampánygyűlésén Pennsylvaniában.Az NBC washingtoni tudósítója szerint a rendőrség holnap "áthághatatlan" kerítéssel veszi körül a Fehér Házat, és a Nemzeti Gárda 250 emberét és készenlétbe helyezik. Régen volt ilyen feszült a demokrácia ünnepe Amerikában.TOMBOLÓ BALOLDALIAK miatt kellett jó előre bedeszkázni a kirakatokat Washingtonban, hiszen Donald Trump újraválasztása után őrjöngésbe kezdenek majd. A jövendölésbe oltott politikai elemzést Tim Murtaugh, Trump kampánycsapatának kommunikációs főnöke adta közre.Trump egy tegnapi kampányrendezvénye egy ponton mintha a koronavírus-tagadók évi rendes gyűlésévé alakult volna. Több ezren kezdték skandálni, hogy "Fire Fauci!", kérve az elnököt, hogy rúgja ki a szigorú óvintézkedéseket ajánló Anthony Fauci elismert járványügyi főtanácsadót. Trump válaszul "megsúgta", hogy a választások után ezt valószínűleg meg is teszi. Videó is előkerült az esetről:   https://youtu.be/L7PeSefehh4   Bident is kigúnyolták, mert kicsit gyorsabban pörgött a nyelve:Az eredeti videó:  Biden keményen bírálta Trump híveit, mert Texasban megtrollkodták a kampánybuszát.  „Soha nem láttunk még ehhez hasonlót. Mindenesetre soha nem volt még olyan elnökünk, aki azt gondolná, hogy ez jó dolog” – fogalmazott Biden Philadelphiában egy kampányrendezvényen. Az amerikai médiát bejárta az a szombaton készült videófelvétel, amelyen az látható, ahogy Texasban egy országúton több kisteherautó és kamion körbevette, illetve megpróbálta megállítani és leszorítani a középső sávban haladó, Biden/Harris feliratú kampánybuszt. Az amerikai zászlókkal és kampányjelszavakkal teleaggatott járművek sikeresen lassításra kényszerítették a demokraták buszát. https://youtu.be/lWjK_Eu8uME Donald Trump még szombat este közzétette a felvételt Twitter-oldalán, és azt a megjegyzést fűzte hozzá: „Szeretem Texast”. Erre reagálva Joe Biden felidézte, hogy az amerikai elnök legidősebb fia, ifjabb Donald Trump szintén közzétett egy videót, amelyen arra buzdította apja támogatóit, hogy másutt is járjanak el hasonlóképpen, mint Texasban. „Kedves barátaim, mi nem vagyunk ilyenek. Mi ennél sokkal jobbak vagyunk” – hangoztatta Biden Philadelphiában. Bár baleset és sérülés nem történt, az incidens ügyében vizsgálatot indított a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is.Donald Trump beszélt a közösségi oldalakról is:
 A közösségi oldalak, a nagy média, a nagy adományozók és a különleges hatalmi erők kétségbeesetten várják Biden győzelmét, mert birtokolják őt, irányítják, és tudják, hogy mindig teljesíteni fogja a parancsukat.
 Forrás: Blikk nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató