2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Kamu Geri már külüggyel is foglalkozik: egy spanyol államtitkárnak picsogott

A főpolgármester Facebook-oldalán azt írja, tartalmas beszélgetést folytatott Juan González-Barba spanyol Európai Unióért felelős államtitkárral.

Karácsony Gergely bejegyzésében hangsúlyozza: Magyarország és Spanyolország közös érdeke, hogy elfogadjuk a közös EU-s költségvetést, és a járvány miatt bajba jutottak minél hamarabb hozzáférhessenek az EU helyreállítási alapjához.
"Ennek egy akadálya van: Orbán Viktor a lengyel kormánnyal együtt vétózza a közös európai járványkezelést és a közös EU-s költségvetést. Mindezt azért, mert nem hajlandó elfogadni az EU jogállami kritériumait, melyek többek közt azt biztosítják, hogy az EU támogatásait ne lehessen ellopni"
- fogalmaz. Karácsony szerint Spanyolországban az EU helyreállítási alapjának felét a helyi közösségekhez szorosan kötődő önkormányzatok költhetik majd el. Ezzel szemben a magyar kormány politikai bosszút áll az ellenzéki vezetésű önkormányzatokon: megemeli az általuk fizetett adót, és elvonja az önkormányzatok maradék bevételeinek nagy részét. "Ebből is látszik, hogy az Orbán-kormány a nemzeti érdeknél fontosabbnak tartja a saját meggazdagodását és politikai befolyását" - tette hozzá.Forrás: ATV nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató