2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Pedofil-botrány Cseh és Donáth Európai Parlamenti képviselőcsoportjában

Fredrick Federley, svéd középpárti európai parlamenti képviselő bejelentette, hogy szünetet tart a politikában, miután egykori párját több gyermekekkel szembeni szexuális visszaélés vádjával elítélték.A képviselő Facebook-oldalán azt írta:
„Néhány hírportálon arról írnak, hogy egy olyan személyt, aki korábban hozzám közel állt, rendkívül súlyos bűncselekmények miatt ítélik el. Attól tartok, ez igaz lehet.”
 „Az általa elkövetett bűncselekmények teljesen mértékben elfogadhatatlanok, leírhatatlanok és teljesen megbocsáthatatlanok. Mi már szerencsére külön utakon jártunk...”- tette hozzá az Expressen által közölt cikkben. Az újság szerint az EP-képviselő korábbi partnerét 22 gyermek szexuális bántalmazása miatt ítélték el 2013-ban és 2014-ben történt incidensek miatt. 38 bűncselekményben gyermekpornográfiai bűncselekményt és hat bűncselekményt szexuális zaklatás miatt is bűnösnek talált a bíróság. A 42 éves férfi az Európai Parlamentben tevékenykedett, és alelnöke volt a liberális Renew Europe csoportnak, melynek a Momentum Mozgalom is alapítója. Ennek a frakciónak az alelnöke Cseh Katalin...Michael Arthursson, a Középpárt titkára kommentálta Federely bejelentését: „Természetesen ezt nagyon komolyan vesszük. Ezek valóban szörnyű bűncselekmények, amelyekért ezt a személyt elítélték. Fredrick Federley egy ideje rosszul érzi magát, ami az utóbbi időben fokozódott.” emellett Arthursson hozzátette, hogy Federeley pszichológiai segítséget keres és betegszabadságot kért. Vadhajtasok.hu - Walter Pál Péter
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató