2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Rasszista botrány a német bajnokságban, de nem verték nagy dobra, mert a fekete játékos köpte arcon a fehéret

A rasszista francia játékos edzője kért bocsánatot a történtekért.A mainstream média ilyenkor nem jön izgalomba. Egy fehér játékos volt a sértett. Nincs itt semmi látnivaló, haladjunk! Megszokhattuk, a fehér életek nem számítanak. De mi lett volna, ha ez fordítva történik? Ugye? A fél világ most megint térdelne...Történt ugyanis, hogy a tegnapi Mönchengladbach - Hoffenheim Bundesliga találkozón a francia világbajnok rasszista fiacskájánál szakadt el a cérna. Marcus Thuram ugyanis nemes egyszerűséggel beleköpött a hoffenheimi Stefan Posch arcába. Ezt még a játékvezető sem vette észre, a videóbírónak kellett visszanéznie a jelenetet. Néhány perc tanakodás után szóltak a bírónak, hogy ez bizony köpés volt, villant is egyből a piros lap.  De valahogy mégsem veri ki a biztosítékot a világban az, ha egy fehér játékos a sértett. Nem lett világraszóló botrány. Érdekes néhány hete a PSG - Basaksehir Bajnokok Ligája találkozó után napokig ment a hisztéria. A félbeszakadt találkozót másnap folytatták egy Black Lives Matter térdeléssel. Még azt is hozzátehetnénk, hogy Thuram a pandémia kellős közepén veszélyeztette a kollégáját. De, semmi. Nem kreálnak ebből különösebb ügyet. Majd jön a megmagyarázás: eltiltották x meccsre, és kész. Gondoljunk csak bele, ezt hogyan tálalná a 444.hu.
"A rasszista fehér játékos csúnyán nézett, Thuramra, aki ettől elsírta magát, és a könnyei ráfolytak a rasszista megnyilvánulást tanúsító kék mezes játékosra..."
Amúgy Angliában még mindig a Black Lives Matter bannerek láthatóak a stadionokban, a játékosok kezdő sípszónál egyből letérdelnek, úgy kezdődik minden találkozó. A dolog pikantériája, hogy Lilian Thuram, a köpködő játékos apja egy nagy anti-rasszista élharcos. Többször a rasszizmus ellen szólalt fel:"A feketékkel bármit megtehetnek. Ha fekete ember vagy, akkor a tévében akár le is köphetnek" Kimondhatjuk:
az antirasszisták lettek az új rasszisták.
 Bede Zsolt – Vadhajtasok.huKövess a Telegramon, Vk-n vagy a Twitteren!T.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató