2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Elindult a Vadhajtások.hu az új magyar közösségi oldalon a HunDubon! Kövess!

Az IWIW és a MyVip után új, cenzúra mentes közösségi oldala indult Magyarországnak, a Hundub – írja a Tech-Világ.     Mostanáig gondolkodtunk, és megadjuk a reklámot nekik. Mi is életre hívtuk az új közösségi oldalon a hivatalos Vadhajtások.hu oldalt. Egyelőre még ellenőrzés alatt van oldalunk náluk, de reméljük minél előbb megkapjuk a jogot. Ugyanis szégyen, hogy a Facebookon legalább 12 kamu Vadhajtásokkal garázdálkodhatnak, hiába a számtalan levelünk és kérelmünk a Facebook felé, hogy nevünkkel visszaélnek. Reméljük itt nem lehetséges ilyen, mert addig voltunk fenn akkor.  Hivatalos oldalunk itt érhető el a HunDubon!  A készítőknek elegük lett a Facebook egyoldalú politikájából, miszerint tiltja és cenzúrázza a neki nem tetsző tartalmakat, ezért elindították a Hundub-ot.
A magyar közösségi oldal a napokban indult útjára, de máris több ezer felhasználóval rendelkezik.
A cég az Azonnalinak számolt be az indulásról.

Milyen a Hundub?

A fejlesztőknek nem volt nehéz dolguk. Tulajdonképpen lemásolták a Facebook régi kinézetét. De nem csak külsőre, tevékenységi köreiben is igen hasonló az amerikai közösségi oldalhoz. A saját személyes profil mellett, ismerősökkel lehet beszélni, fotókat, videókat lehet feltölteni, valamint eseményeket létrehozni.
A Hundub közösségi oldalon viszont újdonságnak számít a nyereményjáték.
A leírás szerint közösségi cselekvésekkel lehet pontokat gyűjteni. Egy kedvelés egy pont, egy komment két pont, egy poszt három pont, stb. A gyűjtött pontokkal részt lehet venni a közösségi oldal nyereményjátékában. A másik eltérés a Facebookhoz képest, hogy ez a közösségi oldal blog felületet is kínál a felhasználóknak. Cikkeket írhatunk, oszthatunk meg másokkal. A közösségi oldalnak 3 alapítója van, a névválasztás pedig a Hungarian (Magyari) és a Dob (felírat) szóból származik. Az ötletgazdák évekig működtetek egy próba közösségi oldalt, aminek sok pozitív visszajelzése volt. Ezért döntöttek amellett, hogy a nagyközönség elé viszik azt.
A készítők szerint az elsődleges célcsoport a Nagy-Magyarország területén élő emberek.
Frissen induló vállalkozásként üzleti modelljük még nem teljesen kiforrott. Az ötletek folyamatosan megvalósításra kerülnek. Egyelőre még nem szeretnék fizetőssé tenni a Hundub-ot, ezért először saját tőkéjükből működtetik, majd később tértiének át a reklámokból történő finanszírozásra. A Hundub egyik legfontosabb újdonsága a közösségi oldalakhoz képest, hogy cenzúramentes. Elsősorban a szólásszabadság biztosítására törekednek, tehát itt mindenki megoszthatja szabadon a véleményét. Hangsúlyozzák, hogy politikai véleménykülönbségek miatt nem fognak senkit letiltani és törölni.
Azért itt sem szabad mindent. Tiltott önkényuralmi jelképek vagy állatkínzásért tiltás jár.

Összegzés

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Facebook Amerikában perekkel néz szembe a monopol helyzete és tisztességtelen piaci magatartása végett. Reméljük az új, magyar közösségi oldal szép sikereket fog elérni a közösségi oldalak egyoldalú piacán.     Ma reggel számoltunk be arról, hogy törléssel fenyegette meg oldalunkat a Facebook.  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató