2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Keresztények kivégzéséről készült videóval üzent az Iszlám Állam

Öt keresztény kivégzését vették videóra az Iszlám Állam terroristái, így üzenve a világnak és Nigéria keresztényeinek. A férfiakat még karácsonykor rabolták el, amikor több falut is feldúltak és sok embert megöltek.[caption id="attachment_94568" align="alignnone" width="640"] isis[/caption] Az Iszlám Állam nyugat-afrikai ágának (ISWAP) terroristái még karácsonykor raboltak el 11 embert Nigéria észak-keleti, főként keresztények lakta településeiről, amikor több falut is feldúltak, templomokat, kórházat gyújtottak fel, és válogatás nélkül lőttek az emberekre. A terroristák december 29-én videóra vették, ahogy az elraboltak közül öt embert kivégeznek. A felvételen az ISIS öt fegyveres tagja előtt térdel az öt áldozat hátrakötött kézzel, akiket felszólítanak, hogy mondják a nevüket, és azt, hogy „keresztény vagyok”. A videón az egyik ISWAP-fegyveres a Nigéria északi részén elterjedt hausza nyelven azt mondja:
ez  figyelmeztetés a világ minden részén élő kereszténynek és a nigériai embereknek. Nem felejtjük el, mit tettetek testvéreinkkel Zangon Kataf városában és Nigéria más részein. Használjátok ezen öt testvéretek fejét istentelen ünneplésetekhez!
Ezután agyonlövik őket.A fegyveresek az 1992-ben kirobbant Zangon Kataf-i válságra hivatkozhatnak. Ekkor egy piac áthelyezésének javaslata miatt törtek ki véres, etnikai összecsapások, amelyekben több száz ember meghalt. Pakisztán után Nigériában ölték meg a legtöbb keresztényt, az Open Doors International nevű szervezet 2020-as listája szerint pedig a 12. helyen áll azok között az országok között, ahol a keresztényeket üldözik.Forrás: V4NA
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató