2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Rettegnek az SZFE forradalmárjai: Elkezdték törölni a korábbi jegyeiket és gyakorlati eredményeiket

Olyan vizsgák eredményeit is törölték, amelyekre nem is a mostani félév végén, hanem már korábban került sor- rettegi el a HVG.  A hvg.hu-hoz eljuttatott levelek és Neptun-üzenetek tanúsága szerint a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) elkezdték törölni a hallgatók korábban érvényesen megszerzett érdemjegyeit és gyakorlati eredményeit a Neptunból, összhangban azzal a tervvel, amelyről korábban számoltunk be, és amely alapján nulla kredittel zárnák le a hallgatók félévét. A már több hallgatónak kiküldött levelek alapján a Szarka Gábor kancellár által újonnan kinevezett oktatástámogatási igazgató kezdeményezte a törlést.
Törlésre került a 2020/21/1 félévről minden jegy és gyakorlati eredmény a hallgatói felületekről (Neptun). Természetesen az eredmények pótlása megtörténik, vagyis ismételt beírásra kerülnek a 2021. február 01. – február 19-e közé eső időszakban.
Ez áll a levélben, amelyet a Neptun rendszerüzenetei is megerősítenek az adott kurzusok vagy vizsgák eredményeinek törléséről.   [caption id="attachment_96691" align="aligncenter" width="640"] Fotó: HVG[/caption]   A hvg.hu-nak nyilatkozó egyik hallgató emellett beszámolt arról is, hogy az osztályának olyan vizsgaeredményeit is törölték, amelyek nem is a mostani, az újonnan kinevezett vezetőség által vitatott őszi félévben történtek, hanem az annál korábbi, múlt tavasziban, csak a járvány miatt később tudták lezárni az adott tárgyat. A törlés ugyanakkor erre nem volt tekintettel, csak a dátumokra. A hallgatók jogi ügyeit intéző Aujeszky Nóra, az SZFE másodéves televíziós műsorkészítő-hallgatója, aki korábban a jogi egyetemet is elvégezte, a hvg.hu-nak elmondta: „A hallgatóink természetesen jogorvoslattal élnek, ugyanis példátlan a jogsértés, amivel az elvégzett munkájukat annulálják, és értelmezhetetlen, hogy ősszel szerzett jegyeket valamilyen módon tavaszi félévben akarjanak rögzíteni. Már ha egyáltalán rögzítik, mert erre sincsen semmilyen garancia.” Hozzáteszi: a pótlás ráadásul csak azután történne meg, hogy a hallgatók beiratkoztak a tavaszi félévre, a hátuk mögött egy papíron nulla kredites félévvel.   (HVG)  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató