2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Újra online a Parler, hamarosan vissza is tér a konzervatív közösségi oldal

A közösségi oldalt korábban azért törölte a Google és az Amazon, mert szerintük hozzájárultak a Capitolium elleni támadáshoz.
Újra online és hamarosan a felhasználók számára is elérhető lesz az "alternatív-Twitter", azaz a Parler, amit nem sokkal a Donald Trump fiókjainak törlése után lehetetlenítettek el a techóriások, mondván, radikális szólásszabadsági elveivel teret engedett az erőszakszító hangoknak is, és hozzájárult a capitoliumi ostromhoz.
A Parlert a közelmúltban az Amazon szerveréről, illetve az alkalmazást mind az Apple, mind a Google áruházból törölték. A cég vezérigazgatója John Matze családjával együtt halálos fenyegetéseket is kapott, melynek kapcsán kénytelen volt elhagyni a házát, és családjával együtt bujkálni.Matze az újonnan elérhető Parler oldalra, ami jelenleg egy nyitóoldalból áll csupán, a következő posztot rakta ki: ""Most úgy tűnik, hogy itt az ideje, hogy emlékeztessek mindenkit, azokat, akik szeretnek, és akik azokat, akik utálnak minket, arra, hogy miért is indítottuk el ezt a platformot.
Hisszük, hogy a magánélet kiemelt fontosságú, és a szólásszabadság elengedhetetlen, különösen a közösségi médiában. Célunk mindig az volt, hogy pártatlan közteret biztosítsunk, ahol az egyének élvezhetik és gyakorolhatják mindkettőt. "
A Parler vezérigazgatója azt is hozzátette, az oldal hamarosan várja vissza felhasználóit, és nem fogja hagyni, hogy a polgári kommunikáció elvesszen.Az oldal a hírek szerint az Amazon után új szolgáltatót, az Epiket választotta ki arra, hogy szerverének új otthonává válljon. Míg az Apple, a Google és az Amazon is úgy érvelt, hogy a Parler leállításának oka a capitoliumi zavargásokhoz kapcsolódó erőszakos fenyegetések limitálása volt, a lépés széleskörű felháborodást keltett, mivel sokak szerint, többek között a francia kormány és uniós képviselők szerint is, a techóriások ezzel megsértették a szólásszabadságot és a monopóliumellenes törvényeket egyaránt. Viszont rossz hírek is jöttek: pereket indítottak a Parler ellen, erről EBBEN A CIKKÜNKBEN ÍRTUNK.
A Vadhajtások már elérhető a Telegram-on és a HunDub-on is. Parler-en is megtaláltok majd minket! Forrás: Hetek
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató