2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Olaszország beperli a Pfizert, mert kevesebb vakcinát szállít

Jogi lépéseket indít a Pfizer ellen Olaszország, ebben állapodott meg az olasz egészségügyi miniszter, a regionális politikáért felelős miniszter és a krízisügyi biztos a tartományok vezetőivel, miután a Pfizer csökkentette az EU-tagállamoknak szánt oltóanyag mennyiségét - írja az origo.hu.
Az olasz krízisügyi rendkívüli biztos azt mondta, a lakosság egészségének védelme nem függhet semmilyen tárgyalástól, ezért perelnek.
A Pfizer döntése miatt egyre nagyobb a botrány az Európai Unióban. Már a német egészségügyi miniszter is bírálta az amerikai céget. Jens Spahn egy sajtótájékoztatón azt mondta, frusztráló, hogy csökkentették a tagállamok számára szállított vakcinák mennyiségét. Hozzátette: nem tartja helyesnek, hogy ezt egyik napról a másikra közölte a cég. Jens Spahnnak többek között része volt az Európai Bizottság vakcinabeszerzésében - mivel Németország volt ekkor az Unió soros elnöke -, és eddig a „szolidáris" európai beszerzés egyik legnagyobb szószólója volt - írja a portál.Háromhetes adatokat közöl Németország a koronavírusban meghaltakrólA német napi koronavírusos halálozási adatok valójában három héttel korábbiak lehetnek - állítja egy berlini egészségügyi kutató, Bertram Häussler. A berlini IGES egészségügyi kutatóintézet kutatója szerint ennek többek között az az oka, hogy a német egészségügyi hivatalokhoz később érkezik meg az orvosi és a laboreredmény, így addig nem tudják megmondani, hogy koronavírus okozta-e a beteg halálát. Ez valójában azt a kérdést is felveti, hogy az adatok egyáltalán pontosak-e: vajon mi alapján döntenek Németországban a halál okáról - olvasható az origo.hu-n.Forrás: Hírtv
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató